Putin a primit acceptul senatorilor pentru a trimite in afara tarii soldati care sa anihileze teroristii. Ucigasii irakieni ai celor cinci diplomati rusi au zilele numarate. Senatorii rusi au decis ca presedintele Vladimir Putin are dreptul sa
Putin a primit acceptul senatorilor pentru a trimite in afara tarii soldati care sa
anihileze teroristii. Ucigasii irakieni ai celor cinci diplomati rusi au zilele numarate.


Senatorii rusi au decis ca presedintele Vladimir Putin are dreptul sa trimita militari in afara granitelor tarii, in cadrul luptei impotriva terorismului. Aceasta decizie survine solicitarii lui Putin ca insurgentii irakieni care au ucis luna trecuta cinci diplomati rusi sa fie localizati si eliminati. Ulterior, serviciile de securitate au anuntat ca ofera o recompensa de 10 milioane de dolari in schimbul informatiilor care ar duce la capturarea acestora.
RAPID. Consiliul Federatiei, Camera superioara a Parlamentului rus, a aprobat ieri in unanimitate si cu rapiditate cererea Kremlinului. Putin a tinut sa sublinieze ca masura nu contravine in nici un fel practicilor internationale, ci este ""o reactie la agresiune prin intermediul mijloacelor pe care statul considera ca trebuie sa le foloseasca pentru a-si proteja propriile interese si interesele cetatenilor sai"".
TOTUL E PREGATIT. Ministrul Apararii, Serghei Ivanov, a declarat ca trupele speciale sunt pregatite sa-i captureze pe ucigasii diplomatilor. ""In ceea ce priveste ordinele si trasarea indatoririlor, acestea au fost date de mult, iar intregul sistem este in functiune. Aceasta nu are legatura doar cu ucigasii care i-au asasinat pe cei cinci diplomati ai nostri in Irak"", a spus Ivanov, citat de agentia Interfax. Si Ministerul de Externe si-a pus deja in functiune ""toate canalele"" de care dispune in Irak si in tarile limitrofe pentru a gasi cadavrele celor dinci diplomati si pentru a-i pedepsi pe ucigasii lor. Implicarea lui Ivanov sugereaza ca Rusia va trimite trupe din serviciul de informatii al armatei, unul dintre cele doua organisme considerate capabile sa efectueze asemenea operatiuni.


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.