Ovidiu Tender afla abia luni daca va fi eliberat efectiv dupa ce mandatul sau de arestare a fost gasit ilegal sau daca trebuie sa astepte judecarea recursului declarat de procurori. Dupa ce s-au facut eforturi pentru a se gasi judecator si sala d
Ovidiu Tender afla abia luni daca va fi eliberat efectiv dupa ce mandatul sau de arestare a fost gasit ilegal sau daca trebuie sa astepte judecarea recursului declarat de procurori.

Dupa ce s-au facut eforturi pentru a se gasi judecator si sala de sedinta, Tribunalul Bucuresti a dezbatut ieri aceasta problema controversata si urmeaza sa decida daca hotararea eliberatoare trebuie sau nu aplicata imediat. Avocatii omului de afaceri au incercat sa-l convinga pe judecator ca, din moment ce un mandat de arestare este nul absolut, mentinerea lui Tender in arest nu mai are vreo baza legala. De cealalta parte, procurorul a pledat insa pentru mentinerea dupa gratii pana cand se va sti si solutia Curtii de Apel.
In ultimul cuvant, omul de afaceri a declarat ca, desi nu este specialist in Drept, crede ca legiuitorul nu ar fi prevazut degeaba sintagma ""punere de indata in libertate"", daca nu acesta ar fi fost scopul ar fi urmarit in cazul ilegalitatii unui mandat de arestare. (Miruna Pasa)


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.