Dan Dumitrescu a lansat ieri ""Eu, soldatul lui Allah"", roman inspirat din atacurile teroriste de la 7 iulie, de la Londra. Nu este pentru prima oara cand autorul roman intra in culisele unor atentate teroriste. Dupa ""Ziua terorii"", ""Varstele

Dan Dumitrescu a lansat ieri ""Eu, soldatul lui Allah"", roman inspirat din atacurile teroriste de la 7 iulie, de la Londra. Nu este pentru prima oara cand autorul roman intra in culisele unor atentate teroriste.

Dupa ""Ziua terorii"", ""Varstele razboiului"" sau ""Masacrul inocentilor"", romane ale caror actiune se desfasoara la 11 septembrie la New York, in Irak in timpul ofensivei americane, sau la Beslan, acolo unde a avut loc celebra luare de ostatici, Dan Dumitrescu revine cu un nou volum inspirat din atentatele de la Londra.
RECONSTITUIRE. Aparuta la Editura Lucman, cartea este o reconstituire a acelor evenimente prin prisma unui mecanism publicistic numit ""monografie dramatizata a unui eveniment real"". Pe scurt, cadrul in care se petrece actiunea este perfect real, ca si unele personaje, insa peste acestea se suprapune o actiune fictionala, de roman.
ACTIUNE. Romanul incearca sa reconstituie cele mai tragice evenimente prin care a trecut capitala britanica de la cel de-al doilea razboi mondial incoace. De factura psihologica, actiunea romanului se focalizeaza pe trei grupuri de personaje: patru tineri musulmani care strabat un traseu psihologic abrupt, condus din umbra de lideri fara scrupule, monstri ce vor crea patru fanatici orbi, impinsi pe drumul fara intoarcere al terorismului; trei detectivi din departamentul antiterorism al Scotland-Yardului, avertizati de existenta unor posibile acte teroriste; cativa cetateni britanici obisnuiti, cu vietile lor, pline de bucurii si necazuri, pe care soarta potrivnica ii va atrage fara putinta de impotrivire spre cele patru locatii blestemate ale Londrei, in care, in acea zi insangerata, vor fi jertfite zeci de victime inocente pe altarul absurd al unei lupte fanatice.

LANSARE CU LUME BUNA


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.