Viceprimarul din Ramnicu-Valcea, Nicolae Dicu (foto), a fost arestat pentru 29 de zile, Tribunalul Bucuresti emitand un mandat pe numele acestuia. Totodata, instanta a apreciat ca nu se impune arestarea primarului Mircia Gutau, astfel ca a decis cerc
Viceprimarul din Ramnicu-Valcea, Nicolae Dicu (foto), a fost arestat pentru 29 de zile, Tribunalul Bucuresti emitand un mandat pe numele acestuia. Totodata, instanta a apreciat ca nu se impune arestarea primarului Mircia Gutau, astfel ca a decis cercetarea lui in libertate. Decizia Tribunalului poate fi contestata la Curtea de Apel Bucuresti. Dicu a fost retinut de procurorii anticoruptie in cursul noptii de joi, dupa ce a fost prins in flagrant luand spaga 20.000 de euro de la patronul SC Rovimet SA, Crin Popescu.
In schimbul banilor, acesta urma sa elibereze un certificat de urbanism, pentru ca omul de afaceri sa ridice o cladire in centrul orasului. Profitand de faptul ca patronul Rovimet a solicitat in repetate randuri autorizatia, iar proiectul a fost respins in sedintele de consiliu local, Nicolae Dicu ar fi pretins initial un plic cu 50.000 de euro.
PRIMARUL. Surse din Primarie afirma ca totusi certificatul respectiv ar fi fost deja semnat de primarul Mircia Gutau, ceea ce ridica mari suspiciuni in privinta participarii sale in cazul de fata. De altfel, sursele citate ne-au declarat ca edilul-sef a fost ""saltat"" ieri in jurul orei 11:30 de procurorii DNA, chiar din sediul institutiei pe care o conduce. Liderul PD Emil Boc sustine ca, daca instanta de judecata ii va gasi vinovati pe cei doi, va propune excluderea acestora din partid. (Alexandra Chivu, Octavian Herta)


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.