Un proiect in regia lui Nae Caranfil, despre cei sase nomenclaturisti acuzati de jefuirea Bancii Nationale a Romaniei in 1959 a primit o finantare de 19.000 de euro din partea unui fond regional din Germania, Medienboard Berlin-Brandenburg (MBB), rel
Un proiect in regia lui Nae Caranfil, despre cei sase nomenclaturisti acuzati de jefuirea Bancii Nationale a Romaniei in 1959 a primit o finantare de 19.000 de euro din partea unui fond regional din Germania, Medienboard Berlin-Brandenburg (MBB), relateaza Mediafax.
Banii au fost acordati pentru dezvoltarea proiectului, aflat acum intr-un stadiu incipient. El urmeaza sa fie produs de firma germana Kinomaton Berlin impreuna cu Domino Film (Romania) si Cargo Films (Paris), informeaza screendaily.com. Intitulat ""Alice in tara tovarasilor"" (""Alice im Land der Genossen""), proiectul se refera la ""gangsterii"" care in 1959 au organizat cel mai mare jaf din istoria Bancii Nationale. Acestia s-au dovedit a fi intelectuali si membri ai nomenclaturii comuniste. Subiectul a fost abordat intr-un documentar, ""Marele jaf comunist"", si de Alexandru Solomon.
In prezent, Nae Caranfil filmeaza ""Restul e tacere"", povestea oamenilor care au realizat primul lungmetraj romanesc de fictiune.


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.