40 de parlamentari liberali
i-au cerut ieri lui Tariceanu sa se impace cu Basescu si PD si sa prelungeasca protocolul Aliantei pana in 2013. Documentul adoptat insa de conducerea PNL cere PD
sa-si bage mintile-n cap si sa lase la o parte disputele.

Relansarea relatiilor cu PD prin refacerea protocolului A.D.A. care ar trebui extins pana in 2013, sustinerea unui candidat unic la presedintie si participarea pe liste comune la toate tipurile de alegeri. Aceste solicitari au fost cuprinse in documentul pe care 40 de liberali l-au prezentat aseara Delegatiei Permanente spre adoptare. La capatul a mai bine de 5 ore de discutii cu usile inchise, documentul pe care conducerea liberalilor
si-a dat OK-ul arata cu totul altfel: PD sa lase la o parte disputele, sa respecte protocolul Aliantei si sa isi asume, cu aceeasi seriozitate ca si liberalii, obiectivele comune ale guvernarii. Nici un cuvant de prelungirea protocolului. ""Constatam ca exista o asteptare publica ridicata privind actiunea si functioanarea Aliantei, relevata de sondajele de opinie. De aceea, propunem partenerilor nostri de Alianta sa ne concentram in comun eforturile noastre politice pe aceste obiective pentru a obtine inca un mandat de incredere din partea tuturor romanilor"", a motivat Tariceanu ulterior demersul liberal. Replica democratilor, cu un avertisment mascat, a venit repede: PD respecta protocolul Aliantei pana in 2008. Cat despre oferta liberala, se va discuta in BPN-ul PD, spune Boc.
5 DIN 9. La judecata partidului s-au prezentat aseara si cei noua liberali - semnatari ai unei declaratii prin care au apreciat ca demersul premierului Tariceanu si al ministrului apararii in legatura cu retragerea trupelor din Irak este ""nedemn, iresponsabil si descalificant"". Nume grele: Theodor Stolojan, Valeriu Stoica, Mona Musca, Mircea Cinteza. In banca acuzatilor - alti doi indezirabili pentru actuala conducere: Raluca Turcan si Cristian Boureanu. Sanctiunile - doar avertismente publice, le-au primit insa doar cei aflati in conducerea partidului: Vladescu, Ungureanu, Cinteza si Turcan. Plus liberalul aflat deja in dizgratie, Cristian Boureanu. Pentru Boureanu, avertismentul a fost ""ultimul in cadrul PNL"". La urmatorul pas gresit, acesta risca excluderea.
BOLILE PREMIERULUI. Inaintea ""procesului"", Valeriu Stoica a iesit public pentru a se declara ""un pic ingrijorat"" de starea de sanatate a premierului Tariceanu, pentru ca a constatat ""simptomele a doua boli foarte grave"". Asadar, acesta nu stie cine sunt Theodor Stolojan si Mona Musca... Pai primul este cel care l-a facut pe Calin Popescu Tariceanu presedinte interimar al PNL, devenind apoi prim-ministru si presedinte plin la Congres, a explicat Valeriu Stoica. Mona Musca este cunoscuta de peste 90% dintre romani si probabil de toti membrii PNL. ""Pai asta este semnul clar, indubitabil, al amneziei"", a pus diagnosticul Stoica dand apoi si recomandarea ""medicala"": ""Este un pericol pentru Romania sa fie condusa de un prim-ministru amnezic.Un tratament se impune, dar evident ca tratamentul acesta presupune mai intai demisia din functia de prim-ministru"".
A doua boala diagnosticata de Stoica a fost aceea ca Tariceanu a intepenit si el, ca si Basescu, dar nu de spate, ci in lipsa unui proiect. Boala se manifesta, potrivit lui Stoica, prin faptul ca de fiecare data cand actualei conduceri a PNL i se avanseaza un proiect, reactia este ""de amenintare, de excludere, de sanctionare"".

RAFUIELI, HUIDUIELI... IN SPATELE USILOR