Cand au spus adevarul? Acum putine luni, cand laudau actiunile militarilor romani in teatrele de operatiuni si subliniau necesitatea prezentei lor acolo sau acum, cand atat premierul Tariceanu, cat si ministrul Apararii, Atanasiu, s-au gandit ca

Cand au spus adevarul? Acum putine luni, cand laudau actiunile militarilor romani in teatrele de operatiuni si subliniau necesitatea prezentei lor acolo sau acum, cand atat premierul Tariceanu, cat si ministrul Apararii, Atanasiu, s-au gandit ca mai bine ar fi sa ne retragem trupele din Irak?

La 27 februarie anul acesta, premierul Calin Popescu Tariceanu rostea un discurs laudativ la adresa Armatei, cu ocazia participarii sale la sedinta de bilant a activitatii Ministerului Apararii Nationale (MApN), in care afirma ca, ""atat timp cat Armata isi face datoria, fie aici, fie in teatrele de operatiuni din intreaga lume, romanii au parte de liniste"". Atunci, premierul era convins ca ""acest rol este cu atat mai evident pe fondul cresterii amenintarilor teroriste. De aceea este foarte important sa ne implicam cu toate fortele pentru a combate fenomenul terorist"". Si tot atunci spunea ca ""Armata este una dintre principalele surse de credibilitate pentru Romania in fata partenerilor nostri euroatlantici"", iar ""bugetul alocat pentru 2006 este in valoare absoluta cel mai mare buget al apararii din istoria postdecembrista a tarii"".
HOP SI EL! La cateva zile dupa aceste declaratii, ministrul Apararii afirma, la randul sau, intr-o conferinta de presa la Cluj, ca ""vom avea si un castig economic in afara castigului de stabilitate dintr-o zona cu instabilitate accentuata"" (se referea la Irak - n.r.). Vorbind despre dorinta Romaniei de a-si implica industria in inzestrarea Armatei, Politiei si Jandarmeriei irakiene. Tot el afirma in mai, la inaugurarea ""Monumentului Eroilor Americani"" din Bucuresti, ca ""Romania a facut si continua sa faca dovada atasamentului sau fata de valorile democratiei, atat prin contributia sa la operatiile de mentinere a pacii si la lupta impotriva terorismului, cat si prin efortul sau amplu de respectare a angajamentelor asumate la nivel international"". Curata consecventa, intr-un interval atat de scurt! (Marina Constantinoiu)

DECLARATII - INREGISTRARI AUDIO


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.