Australianul Robbie McEwen a castigat etapa a doua a Turului Frantei, disputata ieri intre Obernai si Esch-sur-Alzette (228,5 kilometri). Rutierul formatiei Davitamon-Lotto a obtinut a noua victorie din cariera in Marea Bucla, dupa ce i-a intrecu
Australianul Robbie McEwen a castigat etapa a doua a Turului Frantei, disputata ieri intre Obernai si Esch-sur-Alzette (228,5 kilometri).

Rutierul formatiei Davitamon-Lotto a obtinut a noua victorie din cariera in Marea Bucla, dupa ce i-a intrecut la sprint pe Tom Boonen (Quick Step) si Thor Hushovd (Credit Agricole). Cei trei conduc si in clasamentul general, dar in ordine inversa. Hushovd a primit din nou tricoul galben, pierdut dupa accidentul de luni, avand in acest moment un avans de 5 secunde fata de Boonen si 8 fata de McEwen.
Ziua a fost animata de o evadare pornita inca din primul kilometru al etapei de Aitor Hernandez (Euskaltel-Euskadi) si David de la Fuente (Saunier Duval - Prodir). Cei doi au avut la un moment dat un avans de 10 minute si jumatate in fata plutonului, iar De la Fuente a rezistat in frunte pana inaintea ultimului urcus, devenind lider in ierarhia cataratorilor.
ABANDON. Ieri a fost consemnat si primul abandon al acestei editii a Turului. Danilo Di Luca, capitanul echipei Liquigas, a acuzat probleme stomacale in prolog si etapa inaugurala, cand a sosit ultimul, la peste 3 minute de invingator.
Din cauza febrei, Di Luca nici nu a mai incercat sa ia startul ieri. Desi raniti in prima etapa, Thor Hushovd si Tom Boonen au continuat competitia, numarul total al rutierilor ramasi in cursa fiind 175.
PROGRAM. Etapa de astazi se intinde intre Esch-sur-Alzette si Valkenburg, pe o distanta totala de 216,5 kilometri.
Pe traseul care va strabate localitati din Luxemburg si Belgia ciclistii se vor intrece in trei sprinturi intermediare, avand de asemenea in program sase catarari usoare, de categoria a treia si a patra.


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.