Poet rus
Varsta: 73 de ani Poetul rus de notorietate mondiala Evgheni Evtusenko, s-a aflat la Bucuresti pentru a-si lansa volumul ""Mierea tarzie"" si pentru a sustine la Nationalul bucurestean recitalul ""Evtusenko - spectacolul poeziei""
Poet rus
Varsta: 73 de ani Poetul rus de notorietate mondiala Evgheni Evtusenko, s-a aflat la Bucuresti pentru a-si lansa volumul ""Mierea tarzie"" si pentru a sustine la Nationalul bucurestean recitalul ""Evtusenko - spectacolul poeziei"". In declaratia oficiala prin care poetul si-a dat acordul pentru aparitia primei antologii cu poemele sale in limba romana, rusul a cedat drepturile de autor in schimbul a sase sticle cu vin romanesc. Evtusenko, cel mai cunoscut poet rus al generatiei poststaliniste, si-a castigat faima internationala cu poemul ""Babi Yar"", in care denunta ororile nazistilor. Pentru vizita sa ce a culminat cu doua evenimente culturale de exceptie si pentru gestul sau simbolic, Jurnalul National il declara pe ""Poetul siberian"" Evgheni Evtusenko ""Omul zilei"".


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.