14:14 CONTRACT TARGU-JIU. 196 de tineri cu varsta cuprinsa intre 18 si 35 de ani au primit oficial teren pentru casa de la municipalitate. LOT. Mijlocasul Sorin Paraschiv a parasit cantonamentul echipei nationale de la Constanta, dupa ce a suferi

14:14 CONTRACT

TARGU-JIU. 196 de tineri cu varsta cuprinsa intre 18 si 35 de ani au primit oficial teren pentru casa de la municipalitate.
LOT. Mijlocasul Sorin Paraschiv a parasit cantonamentul echipei nationale de la Constanta, dupa ce a suferit o intindere la picior.

14:19 HOTARARE

LEGE. Guvernul a promovat ordonanta privind combaterea efectelor consumului produselor din tutun. De anul viitor, pachetele de tigari vor arata la fel cu cele comercializate in UE. Avertismentele privind efectele nocive ale fumatului vor fi astfel mult mai bine evidentiate pe ambalajul produselor.
BAC. Cativa candidati care au sustinut a treia proba scrisa a sesiunii de toamna a Bacalaureatului in judetul Mures au primit varianta de rezerva a subiectelor, dupa ce nu au putut sa ajunga la timp la examen din cauza unui accident rutier ce a blocat Soseaua Sighisoara - Targu-Mures.

INNOIRE. Nu doar strazile Bucurestiului se primenesc cu ocazia Sommet-ului Francofoniei, ci si la Parlament se lucreaza de zor. Si nu in plenul celor doua Camere... ci la restaurantul deputatilor. Pentru ca serviciile sa fie la nivelul evenimentului programat la sfarsitul lunii septembrie, restaurantul va fi zugravit, linia de servire va fi schimbata, pe pereti vor aparea tablouri noi, iar fetele de masa si draperiile vor fi schimbate.

DESECRETIZARE - Dosarele sportivilor, la judecata SRI
Presedintele Traian Basescu a anuntat aseara ca a solicitat SRI sa analizeze oportunitatea mentinerii dosarelor fostei Securitati referitoare la sportivi in categoria celor de siguranta nationala. Seful statului a explicat ca sportivii nu intra in categoriile expres mentionate de Legea 187/1999 (Legea Ticu) si ca, de aceea, CSAT nu se poate pronunta asupra lor.

AJUTOARE - Caldura ieftina la mai multe persoane
Executivul a decis ieri extinderea categoriei persoanelor care vor beneficia in aceast an de ajutoare pentru incalzire. Masura prevede majorarea de la 310 la 500 de lei noi a pragului venitului net mediu lunar. In plus, vor primi ajutoare si persoanele singure care se incadreaza in aceasta limita a venitului lunar. De aceasta masura vor beneficia in aceasta iarna aproximativ 2,7 milioane de familii si persoane singure. (Aniela Nine)
GALATI - Copil mutilat de un caine, de ziua lui
Un baietel din Galati a fost mutilat de un caine maidanez ieri, chiar in ziua in care implinea 9 ani. Eduard Anton a iesit dimineata din casa, pentru a se juca in fata blocului. Cand a trecut pe langa patrupedul crescut de intregul bloc, acesta s-a repezit asupra sa si l-a muscat de fata. Medicii s-au straduit sa-i coasa muschii fetei. (Daniel Mihalascu)
TIMIS - ""Teroristul"" planuia si alte atacuri
Lugojeanul Florian Lesch, arestat preventiv pentru terorism, dupa ce a fost prins cand incerca sa detoneze o bomba artizanala in centrul Timisoarei, a avut mai multe discutii cu un cetatean arab, reiese din inregistrari facute de SRI in luna mai. Potrivit Mediafax, barbatul planuia atacuri in mai multe orase din tara.
DECIZIE - Codul Muncii, modificat de Guvern
Angajatorul va fi obligat sa notifice in scris salariatii sau pe reprezentantii lor atunci cand are intentia de a face o concediere colectiva, prevad modificarile la Codul Muncii adoptate ieri de Executiv. Potrivit acestui act, angajatorul trebuie sa astepte timp de 10 zile un raspuns din partea salariatilor, urmand ca, pe baza acestui raspuns, sa adopte o decizie. (Aniela Nine)
EDUCATIE - Profesorii ameninta cu noi proteste
Federatia Sindicatelor
Libere din Invatamant (FSLI) ameninta cu boicotarea inceputului de an scolar, daca pana la 15 septembrie Guvernul nu va respecta acordul
incheiat in noiembrie 2005.
Liderii organizatiei afirma ca nu sunt de acord cu renegocierea acestui protocol. Dascalii pregatesc un miting in Capitala si pichete saptamanale in fata sediului Guvernului.
CONCURS - Pompierii fac angajari
Inspectoratul pentru Situatii de Urgenta ""Dealu Spirii"" din Bucuresti a anuntat ca selecteaza candidati pentru 83 posturi de subofiteri conducatori autospeciale si 741 posturi de subofiteri servanti pompieri si protectie civila. Cererile se pot depune intre 1 si 11 septembrie la Detasamentele de Pompieri Baneasa, Vitan si Grozavesti. Alte informatii sunt disponibile la adresa de internet www.mai.gov.ro.
PROIECT LEGISLATIV - Serviciile primesc drept de ancheta
Sub supravegherea si controlul procurorului, lucratorii serviciilor de informatii vor putea efectua acte premergatoare urmaririi penale in cazuri de terorism, trafic de fiinte umane, trafic de droguri si de armament. Asa a convenit comisia de lucru privind proiectele legilor sigurantei nationale, potrivit comunicarii facute ieri de premierul Tariceanu in sedinta de Guvern. In plus, serviciile de informatii nu vor mai avea posibilitatea de a desfasura activitati economice pentru finantarea anumitor cheltuieli. (V. Fotache, A. Nine)
PREZENTARE - Radu Berceanu si-a facut public dosarul
Ministrul democrat Radu Berceanu si-a facut ieri public dosarul de urmarire pe care l-a avut la Securitate, avand nume de cod ""Bercea"". El a spus ca urmarirea sa a fost aprobata in iunie 1987, de prim-secretarul de la Craiova si l-a acuzat pe Ion Iliescu ca a dat dispozitii similare la Iasi. Berceanu a mai spus ca dosarul sau a fost secretizat fie printr-o hotarare a SRI, fie prin decizie personala a lui Constantinescu, acuzatie respinsa insa de fostul presedinte.


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.