Fotbalistii englezi au fost ironizati de presa germana dupa ce au parasit pentru a cincea oara un turneu final european sau mondial in urma loviturilor de departajare, 1-3 in fata Portugaliei. Nemtii ii iau peste picior pe jucatorii reprezentativ
Fotbalistii englezi au fost ironizati de presa germana dupa ce au parasit pentru a cincea oara un turneu final european sau mondial in urma loviturilor de departajare, 1-3 in fata Portugaliei.

Nemtii ii iau peste picior pe jucatorii reprezentativei Albionului pentru ca n-au fost in stare, din nou, sa depaseasca momentele critice ale loviturilor de departajare. ""Bye, bye, Anglia cea smiorcaita. Sorry, dar voi, englezii, nu veti invata niciodata sa executati penalty-uri!"", titreaza cotidianul Bild, care adauga ironic: ""Si cand te gandesti ca e totusi o treaba foarte simpla"". Delegatia Angliei a ajuns ieri acasa, fiind intampinata de foarte putina lume, in special rude si prieteni.
DE CINCI ORI. Mai mult, Bild publica in ""lista suferintei"" cele cinci eliminari ale Angliei la penalty-uri, la turneele finale: in semifinalele CM 1990, 4-5 cu Germania, in semifinalele Euro 1996, 5-6 cu Germania, in optimile CM 1998, 5-6 cu Argentina, in sferturile Euro 2004, 7-8 cu Portugalia, si la CM 2006, tot in sferturi si tot in fata Portugaliei. Cotidianul german le aminteste englezilor ca un neamt a inventat, in 1970, executarea loviturilor de departajare. ""Karl Wald merita toate felicitarile pentru cea mai buna descoperire din istoria fotbalului. Daca n-ar fi existat el, englezii ar fi fost un popor fericit"", scrie Bild, care i-a oferit fostului arbitru, acum in varsta de 90 de ani, un buchet de flori in culorile drapelului Germaniei, pentru inventia care a dus la eliminarea Angliei de la Cupa Mondiala, dar care i-a ajutat pe nemti sa mearga mai departe in partida cu Argentina. ""In Marea Britanie probabil ca Wald este acum inamicul public numarul unu"", concluzioneaza cei de la Bild. Viitorul este incert pentru englezi. Noul antrenor, Steve McClaren, ar trebui sa debuteze pe banca tehnica la 16 august intr-un amical cu Grecia, dar partida sta acum sub semnul intrebarii.


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.