Evenimentele se precipita in criza israeliano-palestiniana. Rapitorii soldatului Gilad Shalit le-au dat autoritatilor israeliene un ultimatum de 24 de ore pentru a incepe eliberarea unor detinuti palestinieni ca moneda de schimb pentru a-l recupera pe Shalit.

In declaratiile anterioare, gruparile solicitasera eliberarea femeilor si copiilor palestinieni din inchisorile israeliene, in schimbul unor informatii despre Gilad Shalit. Partea israeliana a respins ultimatumul, iar ofensiva continua in Gaza, unde ministrii palestinieni se ascund de teama raidurilor. Ei se intalnesc in secret, dorm in adaposturi si comunica prin fax
si e-mail, evitand sa isi foloseasca telefoanele mobile, relateaza Reuters, citat de Mediafax.
IN IMPAS. In paralel, eforturile de mediere conduse de o delegatie egipteana sunt in impas. ""Potrivit unor surse palestiniene, delegatia egipteana l-a intalnit pe militarul israelian Gilad Shalit in locul unde acesta este tinut ostatic, in Fasia Gaza, in cadrul eforturilor egiptene de negociere a eliberarii lui"", scrie cotidianul al-Hayat. Publicatia arata ca Egiptul a inaintat un termen pentru ca rapitorii sa dea un raspuns la propunerile egiptene de eliberare a militarului israelian. In caz contrar, Cairo va pune capat eforturilor sale de mediere.