Gruparea din Petrosani este aproape de a-si pierde locul pe prima scena din cauza ""scandalului licentei"", situatie de care vrea sa profite Pandurii Targu-Jiu. Conducerea gorjenilor a intocmit deja memoriul pe care il va adresa la UEFA.

Saptamana trecuta, Comisia de Apel din cadrul sistemului national de licentiere a dat castig de cauza clubului Jiul Petrosani, care, initial, nu primise licenta din partea Comisiei de Prima Instanta, condusa de Viorel Duru. Sambata, directorul general al FRF, Ionut Lupescu, a declarat ca totul este un abuz.
COMPLICAT. ""Nu am nimic cu Jiul, dar lucrurile stau prost. Nu pot risca dezafilierea federatiei de la UEFA si FIFA sau suspendarea echipei nationale. Licenta a fost acordata ilegal"", a declarat Ionut Lupescu. Motivul invocat de oficialul federal este faptul ca gruparea din Petrosani are datorii de 9 miliarde de lei catre stat. ""Este adevarat, datoriile sunt principalul motiv. Dar, repet, trebuie respectat regulamentul"", a mai adaugat Lupescu.
Situatia este totusi complicata in contextul in care hotararea Comisiei de Apel pare ca nu poate fi schimbata, lucru recunoscut chiar de Lupescu: ""Pentru noi, Comisia de Apel nu mai are vot de incredere. Cazul va fi judecat de Comitetul Executiv si sigur va fi desfiintata. Totusi, nu stiu daca se poate retrage licenta. Acest lucru este studiat de departamentul juridic"".
ESALONARE. La randul lor, cei de la Jiul sustin ca nu se mai poate intampla nimic. ""Nu neg ca avem datorii, dar le platim esalonat. Statul ne-a aprobat acest lucru. Licenta am primit-o din partea unei comisii abilitate de Comitetul Executiv. Este ultima instanta, iar sentita e definitiva. De ce sa mai fim suspectati, ca nu avem becurile aprinse la vestiare?"", a declarat presedintele ""minerilor"", Marian Spiru, care a mai adaugat ca exista alte cluburi cu datorii mult mai mari, fara a da nume. Lista o cuprinde si pe Dinamo, care a primit licenta fara probleme, desi are datorii catre stat de peste 35 miliarde de lei.

MEMORIU PREGATIT