Consider o obligatie profesionala si morala sa citesc intotdeauna cu mare atentie comentariile cititorilor exprimate pe forumul acestui supliment. Nu mi-am propus niciodata sa raspund acestor comentarii pentru ca ma numar printre sustinatorii dreptul
Consider o obligatie profesionala si morala sa citesc intotdeauna cu mare atentie comentariile cititorilor exprimate pe forumul acestui supliment. Nu mi-am propus niciodata sa raspund acestor comentarii pentru ca ma numar printre sustinatorii dreptului fundamental la libera opinie si la exprimare, chiar si
atunci cand acestea imbraca o forma
agresiva sau vulgara. La urma urmei, o injuratura bine plasata te poate trezi dintr-o atipire deplasataa€¦
Am sa comentez azi interventia unui forumist, numai pentru a demonstra confuzia in care se scalda cei ce vor sa citeasca numai ce le convine. Intr-unul din numerele trecute am publicat un material despre montarea si eficienta repartitoarelor de costuri la energia termica. Mi-am asumat semnarea acelui articol in primul rand pentru ca am discutat subiectul cu specialisti a caror competenta este dincolo de orice dubiu si, in al doilea rand, pentru ca nu am vrut sa las o colega mai putin experimentata sa primeasca reactiile dure la care ma asteptam. Sunt sigur ca opinia exprimata de noi a fost corecta, iar cea mai buna dovada este faptul ca nici una din firmele care fac bani buni cu aceasta afacere nu a protestat si nu a cerut vreun drept la replica. In schimb, ce sa vezi? Sar ca arsi cetateni frustrati si ametiti de marea abureala regizata si distribuita in toata tara de catre RADET-uri si capusele lor.
Un domn care crede ca nu am primit destui banuti de la o firma de profil si de aceea vreau sa discreditez ""ideea de economie cu repartitoare"" zice, foarte sigur pe sine si pe cunostintele sale tehnice: ""Economia se inregistreaza tocmai pentru ca o data cu repartitoarele se monteaza si robineti termostatati, doar repartitoarele singure desigur ca nu duc la economie."" Il informez ca termostatul este un aparat automat care serveste la reglarea si mentinerea unei temperaturi constante intr-o incinta sau intr-un circuit. Altfel spus, un termoregulator. ""Robinetii"" pe care domnia sa ii crede ""termostatati"" nu fac decat sa micsoreze (spre stanga!) sau sa mareasca (spre dreapta!) volumul de agent termic ce intra in calorifer, conform treptelor de rotire si sagetilor in culori specifice starii de rece (albastru) ori cald (rosu). Manevrarea lor poate, intr-adevar, mari sau diminua consumul, dar masuratoarea reala nu se poate face decat de un contoar volumetric de apartament si in nici un caz de miraculoasele repartitoare de costuri.
Acelasi domn, aparent mai bine informat decat mine, isi incheie mesajul crezand ca a pus la punct un ziarist atat de prost incat scrie propozitii fara predicat!!! Il informez ca partea gramaticii care se ocupa cu sintaxa ne spune ca propozitia (cea mai mica unitate sintactica prin care se exprima o comunicare cu inteles deplin) poate avea predicatul exprimat sau poate fi eliptica de predicat. Daca chestia asta i se pare prea subtila atunci il invit macar sa ia un DEX si sa constate ca substantivul ""robinet"" este de genul neutru si face pluralul ""robinete"", cu toate consecintele privind acordul adjectivelor ce i se alatura. Revenind la repartitoarele noastre poate cea mai buna concluzie vine tot de pe forum, de la cetateanul care semneaza ""un locatar"". Cu o stupefianta candoare el spune: ""Din pacate sunt unul dintre cei care au asemenea aparate montate in apartament si sunt foarte multumit"". Bravos, natiune! Halal sa-ti fie!


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.