Noul sef al Directiei de Investigare a Infractiunilor de Criminalitate Organizata si Terorism (DIICOT) este, incepand de ieri, procurorul Remus Jurj. El a fost delegat in aceasta functie de procurorul general, Ilie Botos, dupa ce a incetat ""mand
Noul sef al Directiei de Investigare a Infractiunilor de Criminalitate Organizata si Terorism (DIICOT) este, incepand de ieri, procurorul Remus Jurj.

El a fost delegat in aceasta functie de procurorul general, Ilie Botos, dupa ce a incetat ""mandatul"", lui Daniel Ticau. De asemenea, in functia de adjunct al sefului DIICOT a fost desemnat procurorul Ciprian Nastasiu, dupa incetarea delegarii procurorului Ioana Albani. In mod normal, aceste posturi ar fi trebuit ocupate la propunerea ministrului Justitiei, cu avizul Consiliului Superior al Magistraturii (CSM). Ministrul nu a inaintat insa nici pana acum o propunere, desi posturile au ramas vacante din august anul trecut, cand Macovei a cerut revocarea din functiile de conducere a procurorilor Gheorghe Muscalu si Gratiana Isac. De mai bine de zece luni, conducerea DIICOT este acoperita temporar prin folosirea delegarii. (Miruna Pasa)


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.