Eficienta si destinatia cheltuirii sumelor provenite din majorarea deficitului bugetar sunt lucruri care il ingrijoreaza pe Mugur Isarescu, guvernatorul BNR. Guvernatorul Isarescu isi exprima temerea fata de eficienta redusa cu care s-ar putea

Eficienta si destinatia cheltuirii sumelor provenite din majorarea deficitului bugetar sunt lucruri care il ingrijoreaza pe Mugur Isarescu, guvernatorul BNR.

Guvernatorul Isarescu isi exprima temerea fata de eficienta redusa cu care s-ar putea cheltui banii. Importanta este si destinatia fondurilor.

""Am cerut Guvernului sa isi pastreze angajamentul de a folosi 80% din cheltuielile aditionale numai pentru investitii ce au ca scop integrarea in UE si educatie. Am rugat Guvernul sa se asigure ca nu vor realoca aceste sume spre alte proiecte ce ar putea stimula consumul, daca nu ajung sa fie cheltuiti pe investitiile planificate"", a precizat guvernatorul, citat de Bloomberg News.
Al doilea lucru pe care Isarescu l-a cerut Guvernului a fost ca pentru proiectele de investitii sa se foloseasca banii din resurse interne. In acest fel, BNR nu ar mai fi nevoita sa sterilizeze mai mult numerar. In acest fel, ""bancile din Romania au o buna ocazie de a trece de la dezvoltarea imprumutului comercial nonguvernamental, la reluarea imprumutului guvernamental ce este la un nivel scazut"", a precizat Isarescu.


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.