FESTIVAL FOLCLORIC LA IASI In perioada 17-18 decembrie, la Iasi se desfasoara Festivalul folcloric ""Datini si obiceiuri de iarna"". Festivalul va debuta cu parada mastilor si a costumelor, ce se va desfasura incepand cu ora 10:00 pe traseul Teatr

FESTIVAL FOLCLORIC LA IASI

In perioada 17-18 decembrie, la Iasi se desfasoara Festivalul folcloric ""Datini si obiceiuri de iarna"". Festivalul va debuta cu parada mastilor si a costumelor, ce se va desfasura incepand cu ora 10:00 pe traseul Teatrul National - Bd. Stefan cel Mare si Sfant - Sala Polivalenta. La ora 11:00 va incepe spectacolul la Sala Polivalenta, unde vor evolua peste 20 de alaiuri pe o durata de circa sase-sapte ore, avandu-l ca invitat pe actorul Dionisie Vitcu. In seara zilei de 17 decembrie, alaiurile din Bistrita-Nasaud, Maramures si Sibiu vor prezenta programe la Iulius Mall. Si-au anuntat participarea la festival alaiuri din: Monor, Bistrita-Nasaud, Avrameni - Botosani, Iasi (10 alaiuri - colindatori, plugusor, caiuti, capre, cerbi, ursi), Vadu Izei - Maramures, Bargaoani - Neamt, Valea Viilor - Sibiu, Dolhesti si Sadova - Suceava, Lipovat - Vaslui, Ialoveni - Rep. Moldova, precum si din Vancicauti, reg. Cernauti - Ucraina, peste 600 de participanti.

EXPOZITIE DE ARTA PE CALEA VICTORIEI

Astazi, 15 decembrie 2005, la ora 18:00, pe Calea Victoriei la nr. 2, si-au dat intalnire talentul, inspiratia, frumosul, entuziasmul si buna-dispozitie cu ocazia Expozitiei de arta a studentilor Universitatii de Arte Bucuresti. Evenimentul are rostul de a da o sansa tinerilor artisti din Romania, pentru ei recunoasterea muncii insemnand curajul de a merge mai departe. Expozitia reprezinta de asemenea un prilej pentru tinerii artisti sa demonstreze la randul lor ca le pasa, pentru ca fiecare expozant va ceda o parte din beneficiile sale in favoarea unui coleg talentat, fara posibilitati de a-si urma visul.

IN FOCSANI SE CONSTRUIESTE PRIMUL COMPLEX REZIDENTIAL

La inceputul anului viitor va incepe constructia primului complex rezidential din Focsani. In prezent, in municipiul Focsani nu exista un cartier rezidential, cu exceptia zonei ANL, unde constructiile avanseaza intr-un ritm foarte lent. Acesta se va dezvolta pe o parcela de teren de 100.000 mp, cu posibilitate de extindere pana la 130.000 mp, in functie de cererile de construire. Investitorul proiectului nu exclude nici varianta construirii de locuinte multifamiliale (blocuri de locuinte).
Terenul pe care urmeaza sa fie construit complexul se afla situat intr-o zona linistita, apropiata de centrul civic al Focsaniului, cu acces la Bulevardul Anghel Saligny - unul din bulevardele principale ale orasului, printr-o deschidere de aproximativ 20 m. In cazul extinderii pana la 130.000 mp, noul amplasament dobandeste un nou acces, la un alt bulevard - Bulevardul Bucuresti, cu o deschidere de 125 m.
Mihai Duran, Area Branch Manager in cadrul departamentului de dezvoltare regionala de la Eurisko, explica: ""Pe langa clasicele utilitati necesare unei dezvoltari urbane coerente si confortabile, complexul mai ofera spatii de recreere (parcuri, piscina etc.), gradinite pentru copii, parcuri, cai acces asfaltate, un punct sanitar si un magazin de proximitate tip supermarket, care ofera perspectiva unui mic oras, in chiar centrul orasului Focsani"".
Intreg complexul va avea circuit inchis, acesta urmand a beneficia de un serviciu de paza si protectie, care sa ofere siguranta si intimitate locatarilor sai.

PRIMUL PROIECT INDUSTRIAL DIN NORD-ESTUL ROMANIEI

Locatia proiectului este una cheie, Iasiul fiind al doilea oras ca numar de locuitori din Romania si totodata al doilea oras unde a fost construit un mall - Iulius Mall. Aici s-au dezvoltat numeroase proiecte comerciale, respectiv: centrul comercial Dedeman, supermarketurile Billa, Universall, Moldova, un centru Metro, lanturi de electrocasnice etc.
North Point Business Park va fi construit pe un teren de 133.000 mp, localizat pe DN 28, in partea de nord-vest a Iasiului, intr-o zona care se invecineaza cu magazinul Metro si un viitor depozit de materiale de constructii Arabesque. DN 28 este principala ruta de acces din si spre Iasi, fiind un drum recent modernizat, cu patru benzi de circulatie care, prin Bacau si Buzau, leaga Iasiul de Bucuresti pe Valea Siretului.
""Toate proiectele comerciale din zona vor gasi la North Point Business Park spatii de depozitare de cea mai buna calitate. Insa nu trebuie ignorat faptul ca aceasta locatie poate asigura oricarei companii de servicii logistice sau productie usoara acces atat catre piata central si est-europeana - fiind la 780 km de Budapesta si 866 km de Varsovia - , precum si catre piata ruseasca. Iasiul se va afla la limita estica a Uniunii Europene, fiind astfel unul din principalele puncte de intrare/iesire pentru comertul cu spatiul comunitar"", adauga Muler Onofrei, managerul departamentului industrial din cadrul Eurisko.

ARTA SI COMERTUL SE INTALNESC LA ANADOR

Construit pe locul unde in urma cu 100 de ani se regasea primul depou de tramvaie cu cai din oras, complexul Anador incearca sa capteze ceva din farmecul vechiului Bucuresti, pastrand arhitectura vechii cladiri si spiritul locului incarcat de istorie. Centrul doreste sa isi atraga vizitatorii atat prin modul aparte de a trata clientii, cat si prin gazduirea diverselor manifestari culturale: de la lansari de carte pana la piese de teatru si evenimente mondene. Complexul Anador adaposteste in incinta celor 3.200 mp de galerii comerciale peste 20 de locatii: magazine de decoratiuni interioare, magazine de imbracaminte, librarie, supermarket, fresh-market, restaurante, cafenele, farmacie, electronice, banca etc.


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.