Anul acesta s-au inmultit atacurile de phishing si in Romania, transmise cu intentia de a obtine date personale, parole, coduri PIN, se arata intr-un raport BitDefender. Un astfel de atac a fost cel indreptat asupra utilizatorilor serviciului Yah
Anul acesta s-au inmultit atacurile de phishing si in Romania, transmise cu intentia de a obtine date personale, parole, coduri PIN, se arata intr-un raport BitDefender.

Un astfel de atac a fost cel indreptat asupra utilizatorilor serviciului Yahoo 360. Atacatorii au trimis un e-mail potentialelor victime cu subiectul ""FWD: super tare, frate!:)"". In interiorul acestui mesaj se afla un link insotit de comentariul ""e tare rau tipu asta! mortal de-a dreptua€™ :))"", care aparent conducea catre blog-ul cuiva. In realitate, linkul conducea catre o pagina falsa, al carei nume de domeniu era foarte apropiat de ""360.yahoo.com"" si care, copiind design-ul paginii de Yahoo, cerea reintroducerea parolei. Atacatorii intrau in posesia parolei de Yahoo.
ATAC. ""In prima jumatate a acestui an au aparut peste 48.000 de noi amenintari informatice. Ne asteptam pe viitor la virusi din ce in ce mai complecsi, mai multi viermi, rootkituri mai sofisticate"", spune Bogdan Dumitru, BitDefender CTO. ""De asemenea, anticipam aparitia de grey-ware, adware care poate aduce alte fisiere periculoase.""


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.