Un gard alb, care lasa sa se vada printre scandurile lui trei statui ciudate, strajuieste o latura a pietei din Valenii de Munte. Aici locuieste de zece ani pensionarul Dumitru Musel. ""Ochiul mintii"", ""Treimea"" si ""Viata"" sunt cele trei scu

Un gard alb, care lasa sa se vada printre scandurile lui trei statui ciudate, strajuieste o latura a pietei din Valenii de Munte.

Aici locuieste de zece ani pensionarul Dumitru Musel. ""Ochiul mintii"", ""Treimea"" si ""Viata"" sunt cele trei sculpturi abstracte care-i pazesc curtea zi si noapte. Sa stam la o ""bombaneala"", adica la o vorba, ne indeamna, de cum ii intram in batatura, sculptorul. Pasionat de arta in diversele sale forme - actorie, poezie, sculptura, fara sa fi devenit inca membru al Uniunii Artistilor Plastici din Romania, Musel traieste ""in saracia lui bogata"", cum ii place sa spuna.

PLEIADA. Din ceramica cruda, lemn, alabastru, chiar piatra de rau, Musel a facut pana acum peste 400 de sculpturi, statui si masti. Este un artist fara patalama si a fost atras, dintotdeauna, de frumos. A inceput ca model la Belle Arte, a pozat ca model chiar si pentru Corneliu Baba, a fost actor amator in tinerete, scrie poezii, picteaza, sculpteaza. Este bucurestean get-beget, dar s-a retras la Valenii de Munte dupa ce a iesit la pensie. Si-a amenajat un mic atelier, unde si-a pus si un pat, sa aiba unde trage un pui de somn cand sta sa lucreze sau sa scrie noaptea.


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.