Vicepresedintele Judecatoriei Campina, judecatorul Matilda Lorelia Marinescu, a ajuns dupa gratii dupa ce, joi seara, a fost retinut pentru 24 de ore, pentru trafic de influenta in forma continuata, in urma unui flagrant realizat de catre procurorii
Vicepresedintele Judecatoriei Campina, judecatorul Matilda Lorelia Marinescu, a ajuns dupa gratii dupa ce, joi seara, a fost retinut pentru 24 de ore, pentru trafic de influenta in forma continuata, in urma unui flagrant realizat de catre procurorii Directiei Nationale Anticoruptie. Matilda Lorelia Marinescu a fost prinsa in flagrant in timp ce solicita si primea trei sute de euro de la denuntatoarea R.M., in biroul sau de la Judecatoria Campina.
Procurorul Cerasela Raileanu, de la DNA Ploiesti, a declarat, citat de Mediafax, ca "in perioada iunie 2005 - iunie 2006, judecatorul Matilda Lorelia Marinescu, vicepresedinte al Judecatoriei Campina, a pretins si primit, in repetate randuri, suma totala de 56 de milioane de lei vechi si trei sute de euro pentru a interveni pe langa unii magistrati ai instantelor prahovene, asupra carora a pretins ca-si poate exercita influenta, pentru ca acestia sa pronunte hotarari favorabile denuntatoarei in procesele civile in care aceasta era parte".
Dupa gratii 15 zile
Vicepresedintele Judecatoriei Campina a fost prezentat in fata Curtii de Apel Ploiesti, magistratii emitand pe numele acestuia un mandat de arestare preventiva pentru 15 zile. Matilda Lorelia Marinescu, care are 49 de ani si este magistrat de 26 de ani, ar putea primi, in cazul in care va fi gasita vinovata, o pedeapsa cu inchisoarea de pana la 12 ani.
Acesta este al doilea judecator prahovean prins in flagrant de catre procurori ai Directiei Nationale Anticoruptie din Ploiesti. La inceputul anului, judecatorul Vasile Malaescu de la Judecatoria Valenii de Munte a fost trimis in judecata de catre DNA pentru luare de mita. Malaescu a primit de la un pensionar 80 de lei in schimbul eliberarii unei copii dupa sentinta data intr-un caz de atestare a proprietatii. (G.T.)


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.