Pentru a ne ajuta sa suportam canicula, un maestru cofetar ne dezvaluie retete ""racoroase"" de dulciuri. Constantin Ungureanu. ""Domnua€™ Costel"", asa ii spun apropiatii. Ne-a fost recomandat de un profesionist al industriei ospitalit

Pentru a ne ajuta sa suportam canicula, un maestru cofetar ne dezvaluie retete ""racoroase"" de dulciuri.

Constantin Ungureanu. ""Domnua€™ Costel"", asa ii spun apropiatii. Ne-a fost recomandat de un profesionist al industriei ospitalitatii, ca fiind unul dintre cei mai buni cofetari din Bucuresti. Ca maestru ""al dulcegariilor"", a participat la importante manifestari gastronomice: Expozitia Mondiala de la Sevillia - 1991; la Salzburg, unde a obtinut patru medalii de aur; Olimpiada Gastronomilor din Germania - anul 2000, cand a fost ""führerul"" echipei Romaniei. Pentru interviu ne-am deplasat la locul sau de munca - laboratorul de cofetarie al unuia dintre cele mai cochete hoteluri de pe Calea Victoriei. Ii solicitasem, pe langa cateva retete de dulciuri specifice sezonulului estival, relatari despre meseria sa.
""Am peste 35 de ani de activitate. Inceputul, in 1969, nu a fost usor. Norocul a fost intalnirea mea cu maestrul cofetar Florea Busca. De la el am prins drag de meserie, el dezvaluindu-mi secrete ale breslei. Ca profesor, era exigent. Ca om... mi-a fost ca un tata."" In 1983, invatacelul, care intre timp primise confirmarea de maestru-cofetar, a fost numit seful laboratorului de cofetarie al Hotelului Bucuresti, in voga atunci.
""Cele mai bune deserturi de vara sunt cele pe baza de fructe. Inghetata de vanilie cu banana si sos de ciocolata, profiterol, coup jack (salata de fructe, inghetata, frisca), placinta cu mere si specialitatea casei noastre - tort de branza cu sos de fructe de padure."" A calatorit in peste 11 tari. ""Pretutindeni mi se spunea ca preparatele iti reusesc cand pui si suflet. Cred. Dar ati observat si dumneavoastra cata deosebire este intre suflete!""


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.