In judetul Suceava, 22 de localitati au fost lovite de ape in noaptea de vineri spre sambata. Sase persoane au murit si inca pe atatea sunt date disparute. 2.500 de locuinte au fost inundate. Sateanul Gheorghe Coltet, din comuna Arbore, era vineri

In judetul Suceava, 22 de localitati au fost lovite de ape in noaptea de vineri spre sambata. Sase persoane au murit si inca pe atatea sunt date disparute. 2.500 de locuinte au fost inundate.

Sateanul Gheorghe Coltet, din comuna Arbore, era vineri seara, pe la noua si jumatate, acasa. Nici prin gand nu-i trecea ca avea sa-si vada fiica pentru ultima data. Omul statea impreuna cu femeia lui, cu soacra, cu fiica si cu nepotelul cel de doi anisori cand a venit apa cea mare, adunata de pe dealuri. Un val de trei metri care a facut praf pana si case solide din caramida, a smuls din pamant stalpii de electricitate, a carat la kilometri distanta masini si cadavre de oameni. Cand a venit apa, Gheorghe a reusit sa iasa din casa si s-a catarat pe o sura de fan, salvandu-se. Dar restul familiei a ramas in locuinta. Ieri dimineata nevasta si soacra au fost gasite inecate. Nepotelul si fiica sunt inca dati disparuti, desi satenii vorbesc de faptul ca ar fi fost vazuti impreuna. Morti. Femeia cu mainile inclestate in jurul micutului.
BILANT. Un alt localnic din Arbore a preferat in momentul tragediei sa salveze mai intai calul si dupa aia sa incerce sa se salveze pe el. A doua zi dimineata a fost gasit decapitat, in grajd,calare pe animalul mort, inecat. Sase morti si tot atatia raniti este ultimul bilant al catastrofei din judetul Suceava, cu 22 de localitati inghitite de ape. Viitura a fost atat de puternica incat satele sunt practic amestecate intre ele acum: resturile de case aflate in satul Clit, de pilda, au ajuns acum in comuna Arbore, la sapte kilometri departare. De-a lungul paraului Clit se puteau vedea masini rasturante, resturi de case daramate ce incalecasera locuintele ramase in picioare. In campurile de porumb culcat la pamant, putinele animale ce au scapat cu viata cautau de mancare printre cadavrele de oratanii imprastiate peste tot, dupa ce apa s-a retras. Ieri dimineata, in satul Arbore, in care s-a nascut sotia presedintelui Traian Basescu, satenii incercau sa-i gaseasca pe cei dati disparuti. Initial, nu se cunostea soarta a opt personae. Doua dintre ele au fost insa descoperite in viata. Se refugiasera pe la rude. Peste o suta de jandarmi, politisti si pompieri au fost concentrati aici cu ordin de a rascoli fiecare ungher al satului pentru gasirea celorlalti sase oameni ce nu au mai fost vazuti de nimeni din noaptea viiturii.

NEPUTINTA. Ce poti face cand agoniseala de-o viata iti e luata intr-o clipa?


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.