In premiera, New England Journal of Medicine publica un studiu care sustine ca prezervativul masculin previne cancerul uterin, una dintre formele cele mai frecvente de cancer. Prezervativul protejeaza foarte bine contra papilomavirusurilor

In premiera, New England Journal of Medicine
publica un studiu
care sustine ca prezervativul masculin previne cancerul uterin, una dintre formele cele mai frecvente de cancer.

Prezervativul protejeaza foarte bine contra papilomavirusurilor transmise pe cale sexuala. Pornind de la acest atu extrordinar, studiul confera prezervativului calitatea de a ne proteja de cancerul uterului. Pentru a ajunge la aceasta concluzie, autorii studiului au tinut sub observatie, timp de trei ani, 82 de studenti.
In final, cercetatorii de la Universitatea Washington au declarat ca riscul de infectare cu papilomavirusuri se reduce cu 70% in cazul persoanelor care folosesc intotdeauna prezervativ, comparativ cu cele care recurg foarte rar la aceasta metoda de protectie. Se stie ca papilomavirusurile sunt cauza a peste 70% dintre cancerele de col uterin, a verucilor genitale si vaginale, a cancerului vulvei, anusului, penisului, boli dintre cele mai frecvente cu transmitere sexuala.
STATISTICI. Studiile arata ca aproxiamtiv 80% dintre tinere prezinta diverse tipuri de papilomavirusuri, dobanditi chiar in primii cinci ani de relatii sexuale. Ceea ce reprezinta aproximativ 630 de milioane de persoane din totalul populatiei globului. Rezultatele acestui studiu sunt facute public intr-un moment cand in SUA unele grupuri religioase, conservatoare, promoveaza abstinenta ca unica metoda de protectie impotriva sarcinii nedorite si arma contra avortului. Aceste grupuri mai sustin ca prezervativul nu ar asigura protectie contra bolilor provocate de papilomavirusuri. Trebuie retinut ca barbatii purtatori ai acestor virusuri pot sa le transmita partenerelor prin intermediul leziunilor de la nivelul organului genital, cand acesta nu este acoperit cu prezervativul.

AVERTISMENT


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.