Incepand de astazi, 1 iulie, romanii de pretutindeni au acum o noua legatura de suflet cu tara, caci se lanseaza Antena International, o noua televiziune a trustului media Intact.

Acest post se adreseaza comunitatilor romanesti din diaspora si isi propune sa devina locul de intalnire a tuturor romanilor, indiferent de teritoriul unde traiesc, locul in care acestia pot sa-si regaseasca limba materna, cultura, valorile, obiceiurile si traditiile de acasa. Noul post de televiziune va putea fi urmarit initial in SUA si in Canada, dar isi va extinde treptat aria de acoperire si va putea fi urmarit si in alte tari unde se regasesc comunitati de romani. Antena International va emite
24 ore din 24, grila de programe fiind gandita in functie de fusul orar al fiecarui teritoriu in care postul va putea fi receptionat.
GRILA. Noul canal va reuni productiile celor trei posturi de televiziune ale trustului Intact: Antena 1, Antena 3 si Antena 4. Grila va contine atat programe de actualitate, care se difuzeaza in prezent pe cele trei canale de televiziune, cat si cele mai de succes productii ale Antenei 1, intr-o selectie realizata din portofoliul ultimilor ani. Stirile, preluate de la Antena 1 si Antena 3, vor fi difuzate in direct din ora in ora, informatiile fiind completate de emisiunile si talk-show-urile care trateaza cele mai arzatoare chestiuni ale zilei, moderate de Gabriela Vranceanu Firea (""Stirea zilei cu Gabriela Vranceanu Firea"", ""Saptamana financiara""), Ion Cristoiu (""Zig-zag cu Ion Cristoiu""), Mihai Gadea si Ion Cristoiu (""Sinteza zilei cu Mihai Gadea si Ion Cristoiu""), Moise Guran (""Bizbazar""), Dana Deac (""Cafeaua cu sare""), Mircea Badea (""In gura presei""). De asemenea, romanii din toate colturile lumii vor putea urmari si emisiunea ""Romania mea"", moderata de o fosta voce din exil, Emil Hurezeanu. (Cristina Ologeanu)