Anglia si Portugalia se bat astazi, la Gelsenkirchen, pentru un loc in careul de asi al Cupei Mondiale. Desi vor juca fara Deco si Costinha, suspendati dupa ce au fost eliminati in partida din optimi cu Olanda, elevii lui Luiz Felipe Scolari sunt inc

Anglia si Portugalia se bat astazi, la Gelsenkirchen, pentru un loc in careul de asi al Cupei Mondiale. Desi vor juca fara Deco si Costinha, suspendati dupa ce au fost eliminati in partida din optimi cu Olanda, elevii lui Luiz Felipe Scolari sunt increzatori ca vor putea realiza o performanta similara cu cea de la precedentul turneu final, Euro-2004, cand au ajuns pana in ultimul act.
EXPERIENTA. De altfel, lusitanii au trecut atunci in sferturi chiar de adversara de astazi, Anglia, dupa prelungiri si lovituri de departajare. ""Cred ca putem sa-i eliminam si acum pe englezi, ca si la Euro-2004. Avem aceeasi echipa, numai ca jucatorii au acumulat mai multa experienta"", a spus golgeterul Pauleta. Portughezii nu au mai ajuns in aceasta faza a campionatului mondial din 1966, cand echipa lui Eusebio se clasa pe locul 3 la editia gazduita si castigata de Anglia. Lusitanii au insa un antrenor de elita, Scolari fiind tehnicianul care a castigat ultimul turneu final, cel din Japonia si Coreea de Sud, dar cu nationala Braziliei.
CRITICI. De partea cealalta, insularii par mai preocupati sa combata acuzatiile ca au un joc prea defensiv, venite chiar si de la presedintele FIFA, Joseph Blatter. ""Nu este genul de fotbal ofensiv pe care il asteptam de la o pretendenta la titlu"", a spus Blatter, reactiile engleze neintarziind sa apara. ""Coasta de Fildes a jucat bine, Ghana, Olanda si Spania la fel. Insa unde sunt acum? Acasa. Toate"", a spus selectionerul Sven-Goran Eriksson, sustinut si de capitanul David Beckham: ""Nu ne preocupa, ca echipa sau ca natiune, ceea ce lumea spune despre noi. Altii au jucat mai bine la aceasta competitie si au fost eliminati. Stim ca nu am jucat atat de bine cat am fi putut, dar doar noi putem remedia aceasta situatie"". (Ionut Paduraru)

INTERES ENORM PENTRU PARTIDA


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.