Dan Voiculescu a facut ieri un gest politic semnificativ pentru a marca radacinile doctrinei conservatoare in politica romaneasca. Liderul PC a dezvelit in comuna ieseana Tibanesti bustul celui care a fondat Partidul Conservator, Petre P. Carp, originar de aici, nascut la 29 iunie 1837. Insotit de fruntasi ai partidului, parlamentari conservatori si alti demnitari, Dan Voiculescu a sarbatorit alaturi de sateni ""Zilele comunei Tibanesti - Intalnire cu fiii satului"".
Imbracat ""casual"", Dan Voiculescu a dovedit ca stie sa se descurce si fara aer conditionat si ca praful ulitelor nepietruite din Iasi nu-l sperie. A fost mereu inconjurat de sateni, care l-au aplaudat la scena deschisa.
BUCATE SURPRIZA. Oaspetii au vizitat Grupul scolar ""Petre P. Carp"", unde gospodinele satului au pregatit o surpriza: bucate traditionale dietetice. Liderul conservator si-a gasit timp sa joace cu un pustan de clasa a II-a o partida de sah, dupa care a plecat la Iasi. In capitala Moldovei a fost asteptat de IPS Daniel Mitropolitul Moldovei si Bucovinei, care l-a invitat la masa.