Dinu Patriciu intentioneaza sa devina un jucator activ pe piata media din Romania. Primul pas a fost deja facut: ziarul Adevarul. Se negociaza, de asemenea, achizitionarea posturilor de televiziune OTV si National TV, precum si a cotidianului Averea.

Dinu Patriciu intentioneaza sa devina un jucator activ pe piata media din Romania. Primul pas a fost deja facut: ziarul Adevarul. Se negociaza, de asemenea, achizitionarea posturilor de televiziune OTV si National TV, precum si a cotidianului Averea.

Un grup de investitori - Dinu Patriciu, Alexandru Bittner, Dan Andronic (in numele altcuiva) si un om politic - poarta in aceste zile ultimele discutii pentru achizitionarea pachetului majoritar al cotidianului Adevarul.
FINALIZARE. ""Tot ce va pot spune in momentul de fata este ca suntem foarte aproape de finalizarea unui acord de preluare a 50%-60% din actiuni. De asemenea, impreuna cu asociatii mei lucram la realizarea unui plan de afaceri pentru a pune bazele unui trust multimedia viabil si foarte puternic. In plus, Romania are nevoie de un cotidian care sa diminueze numarul de stiri politice, drept pentru care noi nu urmarim controlul editorial sau influentarea intr-un fel sau altul a redactorilor. Dimpotriva, privim aceasta tranzactie, dar si cele ce vor urma strict ca pe o afacere"", ne-a declarat boss-ul Rompetrol. La randul sau, directorul editorial al cotidianului Adevarul, Corina Dragotescu,
si-a exprimat convingerea ca noul patronat nu va incerca sa intervina in munca redactorilor. ""Pentru evitarea unor eventuale suspiciuni, se va pune la punct si se va parafa un contract de independenta editoriala a echipei redactionale"", a adaugat ziarista. Ana Maria Tinu, detinatoarea pachetului majoritar al societatii Adevarul SA, a confirmat pentru hotnews.ro informatia.
LA PACHET. Dupa moartea lui Dumitru Tinu si marea schisma produsa de plecarea abrupta a ""echipei CTP"", Adevarul a cazut dramatic in topurile tirajelor/incasarilor, ajungand sa declare la un moment dat o pierdere neta de un milion de euro. Astfel, ziarul a devenit, prin istoria, prestigiul si dificultatile financiare, o tinta atractiva pentru diversi oameni de afaceri. Asa s-a ajuns la negocierile avansate cu grupul patru de investitori, fiecare dintre ei urmand a avea cate 25% din viitorul trust si toti in mare nevoie de vehicule media prin care sa-si poarte razboaiele politico-economice. In paralel, acestia mai negociaza, spun surse din piata business-ului de media, cumpararea OTV (post a carui vanzare catre diferiti investitori se anunta saptamanal), National TV (statie apartinand fratilor Micula, care-si asteapta de mult petitorii) si cotidianul Averea. Dan Diaconescu, proprietarul OTV, a declarat, pentru Jurnalul National, ca este dispus sa vanda cel mult 49%, insa ""doar unui trust media din strainatate"". Jurnalistul a mai spus ca ""toata lumea se lauda ca ma cumpara si Vantu a facut-o"", dar nu a negat negocierile purtate cu grupul reprezentat la vedere de Dinu Patriciu sau pe cele cu Adrian Sarbu. ""Nu pot sa comentez mai mult acum. Nu ne grabim sa vindem, ne-asteapta vremuri mai bune"", a incheiat Diaconescu.
REVENIRE. Dinu Patriciu a mai fost implicat, alaturi de ziaristul Sorin Rosca Stanescu, prin societatea Omega Press, in editarea cotidianului Ziua. Ulterior, controlul afacerii a trecut, prin FSLI Petrom, in mainile liderului sindical Liviu Luca, partenerul traditional al lui Sorin Ovidiu Vantu, iar Sorin Rosca Stanescu a devenit, prin firma de management Fulcrum, conducatorul ziarelor Ziua, Gardianul si Averea. Din ultimele doua s-a retras insa, dedicandu-se in exclusivitate cotidianului Ziua.

ISTORIA ZBUCIUMATA A FOSTEI BIJUTERII A COROANEI


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.