Nicolaescu cere directorilor de spitale sa treaca rapid la reducerea numarului de paturi si a personalului auxiliar. Luni, 3 iulie, este termenul-limita pe care Nicolaescu l-a stabilit pentru predarea variantei finale a proiectelor de reorganizar
Nicolaescu cere directorilor de spitale sa treaca rapid la reducerea numarului de paturi si a personalului auxiliar.

Luni, 3 iulie, este termenul-limita pe care Nicolaescu l-a stabilit pentru predarea variantei finale a proiectelor de reorganizare si restructurare a spitalelor. Proiectele, intocmite de catre directorii autoritatilor judetene de sanatate, vor tine cont de cateva obiective, pe care Eugen Nicolaescu le-a prezentat ieri intr-o videoconferinta sustinuta la Guvern. Masurile trebuie sa vizeze in primul rand reducerea numarului de paturi in sectiile cu rata de utilizare mica si adaptarea spitalelor in functie de specificul patologiei judetului, pentru o mai buna eficienta economica. Ministrul Sanatatii a mai atras atentia asupra numarului mare de personal auxiliar. Un alt obiectiv pe care noii directori de spitale trebuie sa il atinga este asigurarea normelor de igiena sanitara. Ministrul Nicolaescu i-a avertizat pe directorii de spitale ca ""va initia in perioada imediat urmatoare controale tematice"". Fiecare judet trebuie sa stabileasca, de asemenea, masuri pentru diminuarea deficientelor in acordarea de medicamente compensate si gratuite in ambulatoriu. Directorii autoritatilor judetene de sanatate trebuie sa aiba in vedere eliminarea cozilor la farmacii si supravegherea modului de eliberare a medicamentelor.


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.