Deznodamant tragic in cazul disparitiei a doua fetite din orasul belgian Liege. Stacy, in varsta de 7 ani, si Nathalie, de 10 ani, au fost gasite moarte la trei saptamani dupa ce disparitia lor a pus pe jar autoritatile. Acum, familia celor doua

Deznodamant tragic in cazul disparitiei a doua fetite din orasul belgian Liege. Stacy, in varsta de 7 ani, si Nathalie, de 10 ani, au fost gasite moarte la trei saptamani dupa ce disparitia lor a pus pe jar autoritatile.

Acum, familia celor doua surori vitrege, dar si toti cei care s-au solidarizat cu durerea parintilor si a rudelor asteapta rezultatele autopsiei, sperand ca vor avea parte de raspunsuri care sa explice tragedia.
FARA GRESELI. Intre timp, autoritatile s-au lansat intr-o cursa contra cronometru pentru a da de urma autorului sau a autorilor dublului asasinat. Asta pentru ca nu exista nici o indoiala pentru anchetatori ca fetitele au fost ucise. Misiunea este cu atat mai importanta, cu cat politistii vor sa se scuture definitiv de imaginea de incompetenti pe care si-au ""castigat-o"" dupa celebrul caz Dutroux, criminalul pedofil care acum zece ani a declansat o ancheta-fiasco, plina de erori. Chiar daca nu au reusit sa le gaseasca pe fetite vii, anchetatorii au reusit cel putin in demersul de a-si schimba imaginea. ""Singura consolare in cazul Stacy si Nathalie este ca n-am asistat la repetarea calvarului penibil prin care au trecut parintii lui Julie si Melissa"", scrie presa belgiana, facand referire la doua dintre victimele lui Marc Dutroux.
SUSPECT. Stacy Lemmens si Nathalie Mahy au fost gasite miercuri intr-o conducta din apropierea caii ferate. Cadavrele micutelor se aflau la mica distanta de cartierul unde locuiau si unde au fost vazute ultima data, in noaptea de 9 spre 10 iunie, in timpul unei petreceri de strada. Timp de 18 zile, politistii
le-au cautat fara incetare, iar in benzinarii, magazine si chiar pe autostrada care leaga Belgia de Luxemburg au fost lipite nenumarate afise cu pozele fetitelor si cu apelul disperat de a li se da de urma.
Potrivit celor mai recente informatii aparute in presa belgiana, micutele au fost descoperite cu hainele rupte si avand pe corp urme de lovituri ce par sa indice ca au fost abuzate sexual. Anchetatorii belgieni urmaresc, momentan, o pista ce pare sigura. Ei il interogheaza intens pe Abdellah Ait Oud, un marocan de 38 de ani care a ispasit deja o condamnare pentru violarea unei minore. Situatia lui este cel putin compromitatoare: a fost vazut in locul de unde au disparut Stacy si Nathalie, s-a sustras urmaririi vreme de cateva zile, a incercat sa isi schimbe infatisarea, razandu-se in cap, si a facut schimbari de declaratii cel putin dubioase de cand este retinut. (Irina Cristea)

CRONOLOGIE


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.