Zilele caniculare vor fi inlocuite cu unele ploioase. Ieri, 36 de prefecturi din tara au primit o avertizare meteorologica cu privire la ploi abundente cu caracter torential, vijelie si grindina.

In intervale de pana la 12 ore, cantitatile de apa vor depasi 30-40 l/mp si izolat 70-80 l/mp, iar pe suprafete restranse din sud-vest sunt posibile cantitati de apa de peste 100 l/mp, se arata in nota transmisa de Centrul Operativ pentru Situatii de Urgenta din Ministerul Mediului si Gospodaririi Apelor.
TOATA TARA. Judetele avertizate sunt Alba, Arad, Arges, Bacau, Bihor, Bistrita-Nasaud, Brasov, Braila, Bucuresti, Buzau, Caras Severin, Calarasi, Cluj, Covasna, Dambovita, Dolj, Giurgiu, Gorj, Harghita, Hunedoara, Ialomita, Ilfov, Maramures, Mehedinti, Mures, Neamt, Olt, Prahova, Satu Mare, Sibiu, Salaj, Suceava, Teleorman, Timis, Valcea si Vrancea. De azi pana duminica, instabilitatea atmosferica se va accentua treptat in Maramures, Crisana, Banat, Transilvania, Oltenia, Muntenia si in zona Carpatilor Orientali. (Elena Stan)

PROGNOZA. Zonele marcate pe harta reprezinta judetele cu grad ridicat de inundatii la sfarsit de saptamana