As vrea sa ma axez putin pe ce a fost pana acum in Germania. O spun fara regrete, ca au existat Campionate Mondiale mai bune ca acesta. Singurele lucruri placute au fost stadionale si publicul. Raman nostalgic si spun ca Mondialele din Mexic, in 1986
As vrea sa ma axez putin pe ce a fost pana acum in Germania. O spun fara regrete, ca au existat Campionate Mondiale mai bune ca acesta. Singurele lucruri placute au fost stadionale si publicul. Raman nostalgic si spun ca Mondialele din Mexic, in 1986, si SUA, in 2004, au avut partide mai frumoase. Bine, o sa se spuna ca sunt subiectiv, ca in America a fost si Romania, dar raman fidel parerii mele. Din punctul de vedere al calitatii meciurilor, nu m-a entuziasmat mai nimic. Fotbalul s-a dezvoltat enorm, a devenit o industrie financiara, iar calitatea a trecut pe planul secund. Banii primeaza. Si sunt foarte multi bani la mijloc. Nimeni nu-si permite sa riste. Revenind la Mondial, Germania parca a inebunit. Vor cu tot dinadinsul titlul. Dar le va fi foarte greu cu Argentina. Pana acum s-au descurcat, insa echipa lui Pekerman este o nuca tare. Daca vor castiga, eu cred ca sunt principalii candidati la cucerirea trofeului, si spun acest lucru cu gandul la jocul slab al Braziliei sau la inconstanta Angliei si Italiei. Cu siguranta nemtii vor face totul pentru a invinge. Probabil vor avea de partea lor arbitrajul, plus providentialul noroc si aportul publicului. Personal, mi-as dori sa bata Argentina, dar le va fi foarte greu. Italia are prima sansa in fata Ucrainei, insa, daca au trecut pragul psihic al scandalului intern, acum au primit alta veste urata, cu tentativa de sinucidere a fostului international Gianluca Pessotto. Mai lipseste si Nesta, insa merg pe mana lor. Ma incanta in schimb curajul de care da dovada antrenorul ucrainenilor, Oleg Blohin. Vrea cel putin o semifinala. Tupeu frumos. Daca gandim la rece, Ucraina nu mai are nimic de pierdut. A ajuns unde nici nu visa, iar de acum inainte joaca degajat. Au totusi o veriga slaba. Este vorba de vedeta lor, Sevcenko. Desi a inscris goluri importante, se comporta urat fata de coechipieri. Ii cearta mereu, iar acest lucru a fost remarcat de Blohin, care nu l-a iertat. Pronosticul meu este clar: Italia va merge in semifinale.

Dortmund, 29 iunie


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.