Anglia a incheiat pe primul loc grupa B si s-a calificat, alaturi de Suedia, in optimile de finala ale competitiei. Exoticul Trinidad Tobago se ia de mana cu Paraguay si pleaca acasa.

Meciurile din ultima etapa a Grupei B nu au adus nimic spectaculos. Jocurile s-au disputat doar pentru ca au fost programte, singura miza reala fiind la meciul dintre Anglia si Suedia, acolo unde antrenorul britanicilor, suedezul Sven Goran Eriksson, a incercat fara succes sa obtina o victorie impotriva conationalilor sai.
TEAMA. Partida de la Köln a reprezentat de fapt o cursa pentru evitarea locului doi, care aduce in cale Germania. Nemtii cresc in joc de la meci la meci, fiind una dintre echipele indreptatite sa spere la castigarea trofeului. Mai ales ca au avantajul terenul propriu si pana acum inca nu au primit nici un fel de ajutor din partea arbitrilor. Mai este timp destul pana la 9 iulie.
AMICAL. Sustinuta de un public fantastic, Anglia a fost aproape de a obtine o victorie superba, dar a fost lovita de ghinion. Dupa ce au deschis scorul printr-o executie de exceptie a lui Joe Cole, britanicii s-au vazut egalati imediat dupa pauza. Visul la o victorie impotriva Suediei al lui Sven Goran Eriksson parea sa se concretizeze spre final. Steven Gerrard a punctat in minutul 85, dar egalarea a venit in minutul 90, cand Larsson a inscris din interiorul careului.
LA REVEDERE. In celalalt meci al grupei, Paraguay a invins pe Trinidad Tobago cu scorul de 2-0.

SUEDIA - ANGLIA 2-2