Plenul Senatului a adoptat ieri un amendament al senatorului PC Silvia Ciornei la Codul Fiscal, care prevede ca profitul impozabil reinvestit este scutit de plata impozitului pe profit pentru toti operatorii economici, persoane juridice romane.
Plenul Senatului a adoptat ieri un amendament al senatorului PC Silvia Ciornei la Codul Fiscal, care prevede ca profitul impozabil reinvestit este scutit de plata impozitului pe profit pentru toti operatorii economici, persoane juridice romane.


Amendamentul Silviei Ciornei fusese respins de Comisia de buget a Senatului. ""Amendamentele pe care le-am facut noi vizeaza cresterea competitivitatii agentilor economici. Proiectul de Cod Fiscal va intra in vigoare la 1 ianuarie 2007, cand tara noastra va fi membru UE, moment in care eu cred ca Romania trebuie sa fie mult mai preocupata sa-si racordeze politicile economice si sociale la cele ale UE. Neimpozitarea profitului reinvestit constituie o masura care va stimula dezvoltarea agentilor economici, care ii va convinge sa isi utilizeze profitul pentru a se moderniza, a se retehnologiza, pentru a se pregati sa faca fata problemelor specifice. Aceasta scutire de impozit se va aplica tuturor agentilor economici indiferent de marime si de profil"", a spus senatorul PC Silvia Ciornei. La randul sau, senatorul conservator George Copos s-a aratat multumit ca un amendament care ii apartine si pe care nu l-a putut impune in Guvern pe vremea cand era vicepremier are sanse foarte mari sa treaca de plenul Senatului chiar intr-o formula imbunatatita. Este vorba de impozitarea cu 1,5% a microintreprinderilor care au un profit mai mare de 100.000 de euro, pentru sumele care depasesc cei 100.000 de euro. Copos propusese sa se pastreze impozitarea cu 3% pentru inca doi ani. Intrebat daca in aceste conditii demisia sa din Guvern a fost inutila, Copos a spus ca ""a fost un gest de onoare"" si ca este ""chiar fericit"" ca a luat acea decizie.
RESPINSE. Nu toate amendamentele conservatorilor au fost admise de Senat, printre cele respinse numarandu-se si cel care prevede ca salariile cercetatorilor sa fie scutite de impozit pe modelul informaticienilor. Purtatorul de cuvant al PC, Bogdan Ciuca, a spus ca parlamentarii partidului sau ""se vor bate cu incapatanare"" ca amendamentele sa fie adoptate si la Camera Deputatilor, inclusiv cele respinse de Senat. In caz contrar, PC nu va sustine proiectul de Cod Fiscal. Plenul Senatului a inceput ieri dezbaterile pe proiectul Codului Fiscal, reusind sa ia in discutie doar 42 din amendamentele respinse de Comisia de buget.


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.