""Betivanii mei, treziti-va! Hai! Phiii, machitorii astia au baut la pauza!"", ""Pleaca, ba, de-aici! V-am zis ca Suedia e echipa! Zbier de la inceputul campionatului ca astia au potential si toata lumea facea misto de mine!"". Dialogu

""Betivanii mei, treziti-va! Hai! Phiii, machitorii astia au baut la pauza!"", ""Pleaca, ba, de-aici! V-am zis ca Suedia e echipa! Zbier de la inceputul campionatului ca astia au potential si toata lumea facea misto de mine!"".
Dialogul celor doi suporteri, ambii romani, ambii vrand ca Anglia sa castige in Germania, avea loc pe cand meciul Anglia - Suedia se indracise. Nici nu mai tin minte care ce zicea, pentru ca nu mai vedeam nimic din cauza fumului si nici cu auzul nu stateam prea bine. Nu reusisem sa imi revin dupa racnetele patriotice de la Germania - Ecuador. Pana la urma, concluzia tuturor a fost ca Germania va avea zile, pardon, minute (multe, zeci de) tare grele contra Suediei in faza urmatoare, iar daca nimerea cu Anglia, era cu atat mai crunt. Dincolo de genul asta de certitudini, dupa ambele meciuri ale zilei, au ramas cateva intrebari. Ce-a patit Owen? Ce-o sa-i bage acolo in picior ca sa i se dezumfle si sa se vada ceva la ""poza""? De ce Beckham joaca in tricou cu maneci lungi? Cat castiga un baiat de la security la Campionatul Mondial? Cat castiga un gunoier in Germania? Am aflat ca aici gunoierii primesc, pe langa tot felul de alte sporuri (mediu toxic si nu mai stiu ce), un anumit spor de injosire. Deci ei primesc acest spor de injosire ca sa fie compensati pentru faptul ca sunt varza din punct de vedere social. M-as angaja oricand. Au saci, au salopete si manusi, arata mai bine ca doctorii din Romania! Plus ca stiu exact de unde pana unde merge treaba lor. Adica aici, daca pui sacul de gunoi langa tomberonul din fata blocului, in loc sa il indesi inauntru, il gasesti tot acolo dupa ce gunoierii au trecut. Daca vrei sa emigrezi in Germania sperand ca iti gasesti macar un job de gunoier, ha-ha,
ia-ti gandul! Se inghesuie germanii, iti trebuie pile ca sa te faci gunoier. Bun. Tot ce am scris pana aici e rezultatul unei atentii sporite si foarte sporite la dialogurile celor din jur. Ca sa fiu acoperita data viitoare, cand imi aud ca scriu numai prostii care nu au treaba nici cu fotbalul, nici cu nonfotbalul. M-am gandit sa fiu pe faza, pentru ca atunci cand vorbesc specialistii nu ai decat de invatat, iar scriind despre ce spun ei, nu poti gresi. Ei bine, asta am auzit, asta am scris. Am omis un detaliu: ce se va alege de relatia Beckenbauer-Klinsmann daca Germania castiga Mondialul? O sa fie nasol pentru Kaiser, desi nu cred ca e Klinsi atat de cutra.


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.