Caporalul Ionel Gheorghita Dragusanu, in varsta de 38 de ani, a murit in noaptea de luni spre marti, in Afganistan, unde se afla la datorie. Alti patru colegi de-ai sai au fost raniti cand se intorceau dintr-o misiune de patrulare. VICTIME. Ionel Gh
Caporalul Ionel Gheorghita Dragusanu, in varsta de 38 de ani, a murit in noaptea de luni spre marti, in Afganistan, unde se afla la datorie. Alti patru colegi de-ai sai au fost raniti cand se intorceau dintr-o misiune de patrulare.
VICTIME. Ionel Gheorghita Dragusanu, incadrat la Batalionul 341 Infanterie din Topraisar din anul 2001, era casatorit si avea un copil. Caporalul se afla in primul transportor amfibiu blindat, dintr-o coloana de patru autovehicule, care efectua o misiune de patrulare. In jurul orei 3:00 (ora Romaniei), la aproximativ 20 de kilometri de Kandahar, transportorul a declansat un dispozitiv exploziv improvizat. In urma deflagratiei, caporalul Dragusanu a decedat, iar ceilalti patru colegi ai sai (sublocotenentul Dinu Razvan Mamoila - 25 de ani, plutonierul Iosif-Adrian Luca-Micu - 37 de ani, sergentul Costinel Valerica Slaniceanu - 28 de ani si sergentul Laurentiu Serban - 27 de ani) au fost raniti. Moartea militarului roman survine cel mai probabil in urma participarii fortelor romane la Operatiunea Mountain Thrust, declansata la mijlocul lunii mai de fortele aliate, sub comanda americana, Combined Joint Task Force-76. Operatiunea a fost lansata ca urmare a unei reizbucniri fara precedent a terorismului taliban, dupa invazia americana din octombrie 2001. La aceste operatiuni au participat si fortele romanesti dislocate in Kandahar, impreuna cu cele americane. Peste 500 de luptatori ai unor grupari neotalibane au fost ucisi de la mijlocul lunii mai pana in prezent de fortele coalitiei. (Radu Tudor)


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.