Presedintele american, George Bush, viziteaza Ungaria, intr-o incercare de a demonstra ca Statele Unite sustin noile democratii europene, relateaza AFP. Bush va participa joi la ceremoniile care marcheaza implinirea a 50 de ani de la revolta anticom
Presedintele american, George Bush, viziteaza Ungaria, intr-o incercare de a demonstra ca Statele Unite sustin noile democratii europene, relateaza AFP.
Bush va participa joi la ceremoniile care marcheaza implinirea a 50 de ani de la revolta anticomunista de la Budapesta. Presedintele ungar, Laszlo Solyom, premierul Ferenc Gyurcsany si Bush vor depune o coroana de flori la ""flacara eterna"", monument dedicat memoriei celor 2.500 de persoane ucise in evenimentele din 1956.
Potrivit expertilor, vizita lui Bush este ""absolut simbolica"", avand in vedere ca statele din Europa Centrala ""traiesc un sentiment de frustrare"", considerand ca nu sunt suficient recompensate pentru eforturile internationale, potrivit lui Jeremy Shapiro, expert la Brookings Institution. (Ana Ilie)


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.