Condusi cu 1-0 inca din startul partidei cu Tunisia, baietii lui Luis Aragones au revenit si au marcat de trei ori in ultimele 20 de minute.

Spaniolii voiau sa demonstreze in meciul cu Tunsia ca victoria categorica din partida cu Ucraina n-a fost intamplatoare. Dar socoteala de acasa rareori se potriveste cu aceea din targ. Astfel, spre surprinderea generala, africanii au deschis scorul inca din minutul 8. Jaziri a rezistat miraculos in mijlocul a trei fundasi spanioli, apoi i-a pasat lui Mnari, care, cu sansa, a trimis balonul in poarta lui Casillas. Golul le-a inghetat inimile celor 15.000 de suporteri iberici din tribunele stadionului Gottlieb-Daimler, iar pe baietii lui Luis Aragones i-a adus cu picioarele pe pamant. Au urmat atacurile sustinute ale spaniolilor, insa elevii lui Roger Lemerre s-au tinut bine, reusind sa le puna reale probleme mult mai titratilor lor adversari. Totusi, Xabi Alonso ar fi putut egala chiar inainte de pauza, insa balonul trimis de el cu capul a fost respins de pe linia portii de Ayari.
REVENIRE. La inceputul partii secunde, Aragones i-a trimis in lupta pe golgeterul Raul, pe ""copilul-minune"" Cesc Fabregas, iar ceva mai tarziu si pe Joaquin. Si tocmai Raul, omul condamnat la banca de rezerve de selectioner, a adus egalarea, profitand de o greseala a lui Boumnijel. Dupa numai cinci minute, Fernando Torres l-a taxat si el pe portarul tunisian, iar Spania era in avantaj. Tot el a adus definitiv linistea in tabara ibericilor, transformand penalty-ul acordat de brazilianul Simon in minutul 90. Spania se califica astfel in optimi, cel mai probabil chiar de pe primul loc.

SPANIA - TUNISIA 3-1