Consiliul Superior al Magistraturii a efectuat o analiza a datelor statistice privind volumul de activitate si incarcatura efectiva pe judecatori si procurori la nivelul instantelor si parchetelor pe trimestrul I 2006, comparativ cu aceeasi perioada
Consiliul Superior al Magistraturii a efectuat o analiza a datelor statistice privind volumul de activitate si incarcatura efectiva pe judecatori si procurori la nivelul instantelor si parchetelor pe trimestrul I 2006, comparativ cu aceeasi perioada a anului 2005.

Astfel, unui procuror cu rang de parchet de judecatorie i-au revenit de solutionat 507,73 de dosare, potrivit mediei nationale. La nivelul celor 41 de parchete de tribunale au fost inregistrate 59.702 de lucrari. Parchetul Tribunalului Bucuresti ocupa o pozitie dramatica, inregistrand peste 10.400 de dosare, in conditiile in care procurorii sunt mai putini cu 20 fata de schema. Astfel ca unui procuror de aici i-au revenit peste 201 dosare in perioada de referinta, fata de media nationala pe cap de procuror de acest rang: 118,65 lucrari. Situatia e similara si la Giurgiu, unde un procuror a avut de solutionat aproape 300 de dosare. La capatul opus se afla Parchetul Tribunalului Arad, cu doar 47 de dosare. Dintre cele 15 parchete de curti de apel. Cel mai mare numar de dosare s-a inregistrat la Bucuresti (peste 2300), la polul opus fiind Targu-Mures, cu doar 135 de lucrari solutionate. (Violeta Fotache)


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.