Indiferent daca dai admitere pe baza de examen sau numai concurs de dosare, ca sa te inscrii la facultate trebuie sa platesti o taxa. Taxa care, de la an la an, mai creste cu cateva sute de mii de lei. La Universitatea Politehnica din Bucuresti,

Indiferent daca dai admitere pe baza de examen sau numai concurs de dosare, ca sa te inscrii la facultate trebuie sa platesti o taxa.

Taxa care, de la an la an, mai creste cu cateva sute de mii de lei. La Universitatea Politehnica din Bucuresti, taxa de admitere va fi in jur de 100 RON, dupa cum a precizat rectorul Ecaterina Andronescu, fata de 80 de lei anul trecut.
La Academia de Studii Economice din Capitala, plata la inscriere pentru anul I, atat cu prezenta in campus, cat si la invatamantul la distanta, este de 70 de lei, la fel ca si anul trecut. In cadrul Universitatii Bucuresti, la Facultatea de Administratie si Afaceri, taxa este de 100 de lei, fata de 150, cat este la Litere, la Limbi si Literaturi Straine sau la Jurnalistica si Stiintele Comunicarii. La Facultatea de Drept, tot din cadrul UB, taxa de inscriere este aceeasi ca si anul trecut, de 200 de lei.
Acestea sunt preturi orientative pentru cateva facultati din tara, cele mai multe taxe invartindu-se in jurul sumei de 100 RON, in functie in principal de cererea candidatilor.

REGULI. Conform ordinului Ministerului Educatiei, in cuantumul taxelor de inscriere pentru organizarea si desfasurarea admiterii sunt incluse si activitatile aferente analizarii contestatiilor depuse in termen legal. In principiu, aceste sume sunt stabilite de senatele universitare si anuntate cu minimum 15 zile inainte de inceperea sesiunii de examene, care va fi in acest an in lunile iulie, august. (Eugenia Mihalcea)

ACTE


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.