Iata faptele. Ministerul Educatiei si Cercetarii s-a remarcat in ultimul timp prin obsesia de a dovedi natiunii ca testele nationale, ca si examenul de Bacalaureat, nu dau nici o posibilitate de frauda. Pentru aceasta, inaintea unor astfel de moment
Iata faptele. Ministerul Educatiei si Cercetarii s-a remarcat in ultimul timp prin obsesia de a dovedi natiunii ca testele nationale, ca si examenul de Bacalaureat, nu dau nici o posibilitate de frauda.
Pentru aceasta, inaintea unor astfel de momente, Ministerul a anuntat masuri de securitate frizand absurdul. Cine nu stie ce se intampla ar putea crede ca pe teritoriul Romaniei se desfasoara nu niste banale examene, menite a verifica inaltul grad de analfabetism al viitorului de aur al tarii, ci o ampla pregatire in vederea unei conflagratii planetare, cu vadite note de apocalipsa.
Sub acest semn, Ministerul a anuntat masuri iesite din comun pentru a asigura securitatea variantelor de subiecte la testele nationale de capacitate.
Spre surpriza tuturor, sambata, cu patruzeci si opt de ore inainte de inceperea testelor, un jurnalist de la Adevarul a reusit sa obtina, dandu-se delegat al judetului Dambovita, plicurile cu subiectele la Istorie.
Impactul in opinia publica a fost urias. Si pentru ca - repetam - Ministerul a creat imaginea de spatiu aparat mai ceva decat unul in care se fabrica o teribila arma secreta.
Presedintele Comisiei de teste nationale e secretarul de stat in MEdC, Paloma Petrescu.
Chiar daca subordonatii domniei sale sunt de vina, cum e legea intr-o administratie moderna, europeana, Paloma Petrescu, ba chiar si ministrul Mihail Hardau sunt responsabili de gravul incident. Paloma Petrescu, pentru ca avea obligatia sa ia toate masurile menite a preintampina un incident in genul celui de sambata. Mihail Hardau, pentru ca scandalul s-a petrecut in domeniul pe care-l administreaza.
Din acest punct de vedere, decizia lui Calin Popescu Tariceanu de a o demite pe Paloma Petrescu apare ca perfect justificata.
Astfel de intamplari au mai fost la nivelul administratiei actuale. Si la Ministerul Apararii Nationale, si la Ministerul Sanatatii, si la Ministerul Agriculturii, si la Agentia de Strategii Guvernamentale. Calin Popescu Tariceanu n-a manifestat in aceste cazuri intransigenta absoluta din cazul Paloma Petrescu. Nu s-a pronuntat pe loc si fara echivoc. Abia cand presa l-a inghesuit zdravan a reactionat, si atunci multumindu-se sa invoce nevoia unei anchete prealabile. Urmarea? Scandalul a trecut fara ca vreo persoana mai acatarii sa fie sanctionata.
De ce a facut-o acum?
Paloma Petrescu nu e un secretar de stat oarecare. E un secretar din partea PD in contextul blestematului algoritm care defineste in Romania ciolanului guvernarile de coalitie. Mai mult, potrivit unor informatii ajunse in presa, distinsa e o apropiata a familiei Traian Basescu.
Calin Popescu Tariceanu stia aceste lucruri. Stia, sub acest semn, ca Paloma Petrescu va face figuratie de demnitar care nu se supune deciziei. Stia, la fel, ca ministrul Mihail Hardau si liderii PD, in loc sa fie ei primii care sa ceara sanctionarea secretarului de stat, vor cracni. Si de aceea s-a grabit nu numai sa anunte, dar sa-si decida administrativ demiterea Palomei Petrescu.
Cazul Paloma Petrescu i-a picat ca o manusa.
Grabindu-se sa faca primul mutarea, Calin Popescu Tariceanu a pariat pe un insemnat profit electoral.
1.) A demonstrat opiniei publice autohtone ca reactioneaza prompt si drastic la slabiciunile administratiei.
2.) A dat sah Partidului Democrat, sugerandu-l opiniei publice autohtone ca un partid care-si cocoloseste clientela politica.
Partidul Democrat s-a prins de smecherie. Prea tarziu insa.
Calin Popescu Tariceanu a marcat printr-un atac fulgerator.
Pe cand contraatacul PD?


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.