Chiar daca se afla in bucatarie, unde teoretic nu intra in contact cu clientul, bucatarii incearca sa se imbrace dupa ultimele tendinte ale modei. Din dorinta de a-i ajuta, au aparut pe piata firme specializate care le pun maestrilor la dispozitie c
Chiar daca se afla in bucatarie, unde teoretic nu intra in contact cu clientul, bucatarii incearca sa se imbrace dupa ultimele tendinte ale modei.
Din dorinta de a-i ajuta, au aparut pe piata firme specializate care le pun maestrilor la dispozitie cataloage de unde se pot inspira. Un astfel de catalog cuprinde zeci de modele de uniforme, atat pentru bucatari, cat si pentru ospatari. Pe langa acestea, cataloagele mai cuprind si mostre de materiale.
MODERN. Birtalan Boroka, reprezentanta unei astfel de firme, ne spune ca ""astazi, bucatarii vor sa aiba haine cu modele cat mai moderne, cu figuri geometrice"". Primul lucru la care se uita bucatarii atunci cand isi aleg uniforma este materialul din care este facuta. Majoritatea alege bumbacul, pentru ca este cel mai practic. Apoi urmeaza culorile. In aceasta perioada se poarta foarte mult rosul, negrul si albastrul, iar maroul incepe sa intre si el pe piata.
Sunt bucatari care aleg si combinatii de culori, cele mai apreciate fiind rosu cu negru sau alb cu negru. (Cristina Andreea Catana)


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.