Admiterea in invatamantul preuniversitar se sustine de obicei in septembrie. La masteratul online pot aplica si persoanele mai ocupate, care lucreaza, de exemplu. Cert este ca masteratele online se platesc, ajungand undeva la 1.500, 2.000 de euro

Admiterea in invatamantul preuniversitar se sustine de obicei in septembrie. La masteratul online pot aplica si persoanele mai ocupate, care lucreaza, de exemplu.

Cert este ca masteratele online se platesc, ajungand undeva la 1.500, 2.000 de euro sau chiar mai mult. Cuantumul taxei pentru un masterat de doi ani tine de universitatea care il initiaza, conditiile pe care le are studentul, dar si de eventualele colaborari cu institutii de invatamant superior din strainatate, astfel incat absolventul primeste o diploma dubla.

FARA TAXE.Daca va decideti insa pentru un loc la master pe locurile de la buget, trebuie sa stiti ca Ministerul Educatiei si Cercetarii a aprobat pentru acest an 13.912 locuri. La acestea se adauga locurile cu taxa, numarul lor fiind stabilit de senatul fiecarei universitati in parte. Tinerii nu sunt foarte incantati de studiile de masterat care se organizeaza in Romania, parerile celor care termina facultatea fiind ca, daca vrei sa urmezi studii
postuniversitare, este mai bine sa pleci sa faci acest lucru in strainatate.
Pe de alta parte, putini angajatori din tara noastra vor lua in calcul la negocierea salariului daca aveti si o diploma de absolvent de master. Multinationalele, in schimb, s-ar putea sa tina cont de acest lucru.

PESTE HOTARE. In cazul in care nu sunteti foarte convins si vreti sa urmati un master in afara, trebuie sa stiti ca decizia de admitere a unui student la un program de master se bazeaza pe scorurile obtinute la teste standardizate, realizari scolare, profesionale si personale, eseuri. Pentru un masterat la universitatile din Statele Unite ale Americii, fiecare domeniu de studiu are testul sau specific: GMAT pentru domeniul economic, LSAT pentru domeniu juridic, GRE pentru domeniile stiintifice sau tehnice. Mai multe informatii puteti gasi pe www.studentie.ro, www.masterate.ro, www.postuniversitar.ro. (Eugenia Mihalcea)

AVANTAJE


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.