Localnicii din Ilgani spun ca sunt nemultumiti si dezamagiti de felul in care au reactionat autoritatile la necazul lor. Inspectorii de la Prefectura Tulcea au batut satul cu piciorul in cautare de informatii pentru statistici (cate case s-au daramat
Localnicii din Ilgani spun ca sunt nemultumiti si dezamagiti de felul in care au reactionat autoritatile la necazul lor. Inspectorii de la Prefectura Tulcea au batut satul cu piciorul in cautare de informatii pentru statistici (cate case s-au daramat, care nu mai sunt locuibile, unde ar trebui sa fie cazati sinistratii si pentru cat timp), au promis ca rezolva problemele si n-au facut nimic.
HARTIE LA MANA. ""Oficial, casa mea este declarata de autoritati nelocuibila. Inspectorul a scris asta in documentele lui, dar mie nu mi-a dat nici o hartie la mana cu care sa pot dovedi asta. Cum sa ma duc eu la Prefectura si sa cer bani pentru o casa noua!? Cine sa ma creada?"", isi varsa oful un localnic. ""La televizor arata mereu cum s-au facut case in Timis, in Constanta, nu-mai-stiu unde, la noi nimic! De ce? Noi nu meritam, nu suntem oameni?"", il completeaza un altul. Degetul pe rana il pune un al treilea: ""Autoritatile din Tulcea au fost in stare sa cazeze sinistratii de la Ceatalchioi si Salceni pe un ponton plutitor adus de la casat, care se putea scufunda in orice clipa. Ce incredere sa mai ai ca iti vei vedea curand casa din nou in picioare. Nici una! Cum sa-i crezi?""
SPERANTA. In ultimii 50 de ani au fost inundatii in Ilgani o data la doi ani. Localnicii s-au obisnuit ca, din cauza faptului ca satul nu are dig de aparare decat in spate - care imprejmuieste amenajarea Rusca - sa aiba apa in curti, gradini si acareturi in fiecare primavara. Satenii spun ca s-au obisnuit cu ideea, dar ca totusi trag speranta sa se faca si la ei dig. In aceeasi situatie se mai afla in Delta Dunarii localitati precum Plauru, Periprava, Uzlina, Nufaru sau Vulturu. Toate au fost grav afectate de inundatiile din luna aprilie, cand debitul Dunarii a atins in Delta cote comparative cu cele din 1970. (Alexandru Nastase)


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.