Jurnalul National v-a prezentat in editia sa de duminica, 11 iunie, cazul unui minor roman maltratat de parintii sai adoptivi spanioli. La numai doua zile dupa ce presa iberica a facut publica povestea micutului intrat in coma la sase ani, Oficiul Ro
Jurnalul National v-a prezentat in editia sa de duminica, 11 iunie, cazul unui minor roman maltratat de parintii sai adoptivi spanioli. La numai doua zile dupa ce presa iberica a facut publica povestea micutului intrat in coma la sase ani, Oficiul Roman pentru Adoptii (ORA) a declarat ca va cere autoritatilor spaniole clarificarea acestei situatii. Theodora Bertzi, secretar de stat si seful ORA, a adaugat pentru Mediafax ca ""inca din al doilea raport de post-adoptie trimis autoritatilor romane se consemna ca baietelul a fost descoperit cu vanatai si ca a fost chiar spitalizat"". Mai mult, seful ORA se intreaba ""de cate ori mai trebuia internat baiatul pana ca autoritatile sa il scoata din familie?! Statul spaniol este in culpa, pentru ca nu a reactionat mai devreme"".
Secretarul de stat a explicat ca adoptia a fost derulata conform normelor in vigoare la acea data, fiind omise etape importante precum parcurgerea perioadei in care copilul si parintele adoptiv petrec un timp impreuna, pentru a se vedea in ce masura se potrivesc.
Pe de alta parte, ancheta sociala efectuata asupra cuplului de spanioli a relevat ca mama fusese supusa unui tratatment psihiatric pe cand avea 12-14 ani. (Anca Alexe, Oana Vataselu)


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.