Cel mai mare site de BitTorrent din lume, Thepiratebay.org, si-a dublat numarul de accesari dupa ce a fost redeschis. Site-ul a fost temporar inchis, dupa o actiune a politiei suedeze. La 31 mai, Thepiratebay.org a fost inchis de politia suedeza
Cel mai mare site de BitTorrent din lume, Thepiratebay.org, si-a dublat numarul de accesari dupa ce a fost redeschis. Site-ul a fost temporar inchis, dupa o actiune a politiei suedeze.


La 31 mai, Thepiratebay.org a fost inchis de politia suedeza, ca urmare a protestelor venite de la MPAA ( Asociatia marilor studiouri din Statele Unite). Au fost confiscare servere, trei oameni au fost retinuti. Spre bucuria a milioane de utilizatori, site-ul a reaparut la 3 iunie, dar ""gazduit"" in Olanda. La cateva zile dupa redeschidere, numarul de accesari s-a dublat pe site, conform unui raport prezentat de Alexa.com, o companie americana de monitorizare on-line ( in mod normal, ""site-ul piratilor"" are un milion de utilizatori si ofera doar link-uri, nu si download). Nici viata in Olanda nu va fi usoara pentru ""pirati"", avand in vedere faptul ca in luna februarie organizatia antipiraterie olandeza BREIN a reusit sa obtina inchiderea a 16 site-uri BitTorrent. Potrivit MPAA, ThePiratebay.org face posibil accesul a ""157.000 de fisiere cu continut care incalca legea drepturilor de autor"", intre care se afla si noutatile ""The Da Vinci Code"", ""Mission Impossible: III"" sau ""Poseidon"".
PROTESTE. Inchiderea site-ului a dus la proteste in strada in Suedia, atat la Stockholm, cat si la Gotteborg. Mitingurile au fost organizate de ""Partidul Piratilor"", condus de Rickard Falkvinge. Partidul va participa in acest an la alegerile parlamentare si, daca va intra in Parlament, va propune abolirea proprietatii intelectuale si dezincriminarea activitatilor de file-sharing. De asemenea, inchiderea site-ului a avut urmari negative pentru autoritatile suedeze. In zilele in care a fost suspendat, site-urile guvernului si ale politiei au suferit atacuri de tip DoS (Denial of Service), fiind indisponibile mai multe ore. O data cu reaparitia ThePirateBay.org, logo-ul sau s-a schimbat: un vas de pirati care ""bombardeaza"" Hollywoodul.


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.