Dosarul prabusirii Fondului National de Investitii (FNI) a fost retrimis la Tribunalul Bucuresti, unde procesul o va lua practic de la zero.

Aceasta este decizia pe care au luat-o ieri magistratii Curtii de Apel Bucuresti, dupa ce au admis apelurile declarate de 13 inculpati, de Parchet, de partile responsabile civilmente, dar si de 2.000 de parti civile. Motivele acestei retrimiteri vor fi cunoscute dupa ce judecatorii isi vor motiva hotararea, dar la dezbaterile pe fond de acum doua saptamani s-au invocat probleme legate de cuantumul pedepselor si de cel al despagubirilor primite de cei 128.476 de investitori FNI. De asemenea, Maria Vlas, unul dintre condamnatii din dosar, a solicitat magistratilor sa ii schimbe incadrarea juridica a faptelor din infractiunea de inselaciune in gestiune frauduloasa. Judecarea acestui caz o ia astfel de la inceput pentru a doua oara in sase ani. Prima restituire
s-a petrecut in anul 2002, cand, dupa doi ani de proces, judecatorii au restituit dosarul la procuror pentru completarea urmaririi penale. (M. Pasa)