Procesul civil prin care se verifica legalitatea averii fostului ministru al Economiei si Comertului, Dan Ioan Popescu, si a sotiei acestuia se afla la un moment de cotitura. Intreaga actiune ar putea fi anulata, dupa ce ieri avocatul familiei Po
Procesul civil prin care se verifica legalitatea averii fostului ministru al Economiei si Comertului, Dan Ioan Popescu, si a sotiei acestuia se afla la un moment de cotitura.

Intreaga actiune ar putea fi anulata, dupa ce ieri avocatul familiei Popescu, Ana Diculescu Sova, a invocat nelegalitatea actelor pe baza carora s-a demarat practic procesul. Potrivit aparatorului, documentul prin care Comisia speciala de verificare a averilor demnitarilor a fost investita trebuia semnat numai de procurorul general al Romaniei. Or, actul a fost semnat de unul dintre adjunctii acestuia. Ana Diculescu a sustinut ca instanta suprema, la randul ei, nu a fost sesizata de cine trebuia. ""Sunteti nelegal investiti de o comisie care nu exista din punct de vedere juridic. Aceasta comisie, un hibrid nejuridic, s-a interpus practic intre instanta si singurul reclamant admis de lege, procurorul general"", a pledat avocatul.
CINE FACE DOVADA? Un alt aspect invocat de aparator a fost acela al probatoriului. ""Potrivit articolului 44 din Constitutie, caracterul licit al averii se prezuma. Astfel, sarcina probarii caracterului ilicit al unei averi ramane celui care afirma acest lucru. Adica procurorului general! In acest caz am constatat insa ca cei carora li se cere sa aduca dovezi sunt cercetatii. Oare ce a depus pana acum procurorul general, pentru ca noi sa facem contradovada?!"", a sustinut avocatul. Instanta a dat termen de o saptamana pentru ca Ministerul Finantelor sa-si spuna punctul de vedere si apoi va ramane sa se pronunte pe legalitatea sesizarii sale. La finalul dezbaterilor, Dan Ioan Popescu a declarat: ""Am crezut ca atunci cand nu este nici o proba impotriva ta si tu aduci toate actele justificative nu ti se poate intampla ceva. Ei bine, nu a fost asa"". (M. Pasa)


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.