Ultimele sase minute au transformat un meci banal intr-un adevarat spectacol. Japonezii au controlat ostilitatile timp de 84 de minute, au avut chiar ocazia sa faca 2-0, insa doua schimbari extrem de inspirate ale lui Guus Hiddink au condus spre reve

Ultimele sase minute au transformat un meci banal intr-un adevarat spectacol. Japonezii au controlat ostilitatile timp de 84 de minute, au avut chiar ocazia sa faca 2-0, insa doua schimbari extrem de inspirate ale lui Guus Hiddink au condus spre revenire aproape incredibila.

Asiaticii au pierdut si pe mana selectionerului Zico, fostul mare jucator brazilian tinand pe banca doi jucatori indispensabili, Ono si Inamoto.
CONTROL. Golul oarecum bizar marcat de Nakamura in minutul 26, al carui sut-centrare s-a strecurat in poarta experimentatului Schwarzer, care a anticipat gresit directia mingii, parea sa fie suficient. Japonezii controlau jocul, iar defensiva condusa de portarul Kawaguchi parea sa nu aiba probleme cu ploaia de centrari la care apelau australienii. Mai mult, pe contraatac, Takahara si Yanagisawa puteau incheia conturile.
RASTURNARE. Numai ca norocul si inspiratia deja proverbiale ale olandezului Hiddink au schimbat soarta jocului atunci cand putini se mai asteptau. Antrenorul australienilor i-a aruncat in lupta pe Cahill si Aloisi, care aveau sa devina eroi nationali. In minutul 84, jucatorul lui Everton a egalat, in urma unei faze care l-a transformat pe portarul japonez din inger in demon. Patru minute mai tarziu acelasi Cahill a facut 2-1 cu un sut senzational de la marginea careului, iar in penultimul minut al prelungirilor cealalta rezerva, Aloisi, a pus cireasa pe tort, dupa ce a trecut nestingherit printre anesteziatii stoperi japonezi.


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.