Trupa brazilianului Luis Felipe Scolari a bifat primele trei puncte la turneul final in urma unei partide mai mult decat modeste impotriva fostei sale colonii.

Prima veste pentru fanii portughezi a fost absenta play-make-rului Deco, accidentat la un antrenament, pe care medicii lotului lusitan nu l-au putut reface in timp util. De partea cealalta, nimic notabil. Nici nu putea fi altfel in privinta unei echipe din randurile careia portarul Joao Ricardo si capitanul Akwa nu au echipa. Primul se antreneaza de unul singur prin parcuri, iar cel de-al doilea poate nici atat.
START. In privinta disputei de pe teren, dupa un inceput promitator, marcat de sprintul lui Figo si promptitudinea la finalizare a golgeterului Pauleta, aceasta a devenit una de slab nivel. Portughezii au preferat sa aresteze mingea la mijlocul terenului, in vreme ce modestii africani n-au reusit decat doua-trei contraatacuri si tot atatea suturi de la distanta. Pentru Portugalia si fanii sai raman doar cele trei puncte trecute in clasament si evitarea unei surprize neplacute. Dupa primele doua partide ale grupei, doar un cataclism ar putea schimba numele echipelor calificate in optimi, Mexic si Portugalia. Ordinea se va stabili la 21 iunie, la Gelsenkirchen, acolo unde va avea loc meciul direct.
ATMOSFERA. Pe langa cei 10.000 de portughezi, carora li s-au opus aproximativ 7.000 de angolezi, stadionul a fost populat de foarte multi suporteri englezi, suedezi si chiar cativa romani care purtau tricouri cu numele lui Gica Hagi. Cu o ora inainte de primul fluier al uruguayanului Larrionda, la portile arenei te ciocneai cu o multime de fani angolezi, aflati intr-o cautare disperata de bilete. In conditiile unei confruntari mediocre, atentia spectatorilor s-a mutat inspre nenumaratele puncte de vanzare a berii, atmosfera fiind una de vacanta, specifica mai mult unei iesiri la iarba verde. 42.000 de oameni, in cautare de goluri si spectacol, au asistat la unul dintre clasicele meciuri care nu intereseaza aproape pe nimeni in cadrul unui turneu final lung si plin de aparitii exotice. Vor mai urma alte confruntari similare, precum Coreea de Sud - Togo, Ecuador - Costa Rica sau Iran - Angola.