5.000 de euro. Dupa cum ne-a spus Francisc Minarcsik, organizatorul turneului, sunt semne ca acest sport este pe calea cea buna, in ultimii ani existand un real interes din partea copiilor. Fost fotbalist si tenismen, Minarcsik a plecat din tar
5.000 de euro. Dupa cum ne-a spus Francisc Minarcsik, organizatorul turneului, sunt semne ca acest sport este pe calea cea buna, in ultimii ani existand un real interes din partea copiilor. Fost fotbalist si tenismen, Minarcsik a plecat din tara in anii '80, unde s-a apucat de management sportiv. El a dus mai multi austrieci in clasamentul ATP, dar cea mai buna performanta a reusit-o cu clujeanul Ciprian Porumb, considerat cel mai bun talent al tenisului modern, in anii '90, membru al echipei Romaniei de Cupa Davis.

Naveta intre Romania si Austria
Minarcsik are firma de management sportiv in Austria, dar de anul trecut a infiintat si la Oradea un club privat de tenis, impreuna cu Clubul Sportiv Vointa, Academia de tenis, dupa metode de invatare inspirate din scolile spaniola, americana si austriaca, pe care le-a frecventat. In esenta, este vorba de cantonamente de pana la trei luni, in care tinerii, pe categorii de la 10 la 18 ani, sunt instruiti de dimineata pana seara, atat din punct de vedere fizic, dar si mental. A fost modernizata baza sportiva, care dispune inclusiv de bucatarie proprie. Turneul oradean este de categoria a IV-a nationala, jucatorii acumuland puncte.


Despre autor:

Adevarul

Sursa: Adevarul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.